Begin oktober is firma NV Fort gestart met de bouw van het appartementencomplex 'Pieter & Pauwel' op de Markt, naast de kerk.

Het gemeentebestuur heeft afspraken gemaakt met NV Fort om tijdens de looptijd van het project de veiligheid van de schoolgaande kinderen te garanderen en mogelijke overlast te beperken:

Op schooldagen wordt tussen 8.00 uur en 8.45 uur en tussen 15.30 uur en 16.00 uur het in- en uitgaande werfverkeer achter de kerk tijdelijk gestopt.
Gedurende de ganse werkdag wordt het 'wachtende' werfverkeer buiten het centrum georganiseerd, zodat wachtende vrachtwagens het doorgaand verkeer of parkeerplaatsen in het centrum niet kunnen versperren.

Periodiek en op het einde van elke werkdag tijdens de uitvoering van de grondwerken, zal een borstelwagen ingezet worden om de zone achter de kerk proper te houden.

In november zijn enkele grotere werken gepland:

Maandag 4 november 2019 vanaf 6.00 uur 's morgens: storten van beton voor de vloerplaat.
Dinsdag 12 november 2019 vanaf 5.00 uur 's morgens: storten van beton voor de vloerplaat, inclusief polieren. Dit kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot laat in de avond duren.

Op beide data zal de beton aangeleverd worden langs de parking naast de kerk. Hiervoor zal een autovrije zone afgebakend worden waar de betonpomp en de vrachtwagens kunnen opgesteld worden.

De aannemer zal de omwonenden steeds rechtstreeks op de hoogte brengen van belangrijke werken.

We bekijken en evalueren op permanente basis de (verkeers)situatie en zullen bijsturen waar nodig.

Voor meer info, vragen of meldingen kan je steeds terecht bij carlos.bogaerts@groepbouwen.be.