Maes Industries gaat op vraag van een belangrijke Belgische mediaklant de airco-installatie van een mobiele tv-studio in Saudi-Arabië herstellen. Een echt huzarenstukje, want gemiddelde buitentemperaturen van 50 °C stellen bijzonder hoge eisen aan de kwaliteit van de airco-toestellen in zo’n mobiele tv-studio voor sport- en live nieuwsuitzendingen.

Jim Maes : 'Een hele eer dat de Kempense ervaring van Maes Industries wereldwijd gebruikt wordt.  Maes Industries aan Hemeldonk 1 is gespecialiseerd in het plaatsen van airco, warmtepompen, ventilatie, vloerverwarming en koel- en diepvriesinstallaties.  De Maes-crew is volop de vliegtrip naar Saudi-Arabië aan het voorbereiden.   Andere lokale bedrijven in de oliestaat kunnen trouwens de airco-problemen van deze mobiele tv-studio niet oplossen.' 

Maes Industries kent een sterke groei.  In 2012 werd het omzetcijfer maar liefst verdubbeld. Het team van  Maes Industries bestaat ondertussen uit 19 medewerkers en verhuisde begin 2013 naar hun nieuwe locatie. Eén van de zaakvoerders, Jim Maes, is actief bestuurslid van Voka Kempen.

Op de foto : het nieuwe complex van Maes Industries aan Hemeldonk 1 Herentals met landschapsburelen en een ruime toonzaal / Vertals GV.