Maes Industries uit Herentals blijft groeien. De gerenommeerde koelingspecialist heeft in opdracht van Videohouse de airco-installatie van haar captatievans (mobiele tv-studio's) volledig vernieuwd of hersteld.  Afgelopen dagen kon je zo'n tv-captatiewagen opmerken langs de gebouwen van Maes Industries aan Hemeldonk 1.

Jim Maes één van de zaakvoerders : 'Een hele eer dat de Kempense ervaring van Maes Industries wereldwijd gebruikt wordt.  Maes Industries is gespecialiseerd in het plaatsen van airco, warmtepompen, ventilatie, vloerverwarming en koel- en diepvriesinstallaties.  We kennen een sterke groei.  In 2012 werd het omzetcijfer maar liefst verdubbeld. Het team van  Maes Industries bestaat ondertussen uit 20 medewerkers en verhuisde begin 2013 naar hun nieuwe locatie.'

Jim Maes is actief bestuurslid van Voka Kempen.

Videohouse

Videohouse heeft 6 OB vans die dag in dag uit op pad zijn om festivals, sportevenementen, concerten en entertainmentprogramma's te registreren.   OB14 is de nieuwste HD-wagen die geschikt is voor captaties tot 10 camera’s.  OB10 en OB8 behoren tot de mooiste en grootste HD/SD-wagens binnen Europa. Hun zijwanden kunnen makkelijk openschuiven waardoor de oppervlakte van het werkplatform verdubbelt. De opbouw binnenin is weldoordacht en zorgt voor een optimale afstemming en werking tussen de verschillende werkvlakken, zoals regie, audio, shading en tape operators. Beide OB vans kunnen captaties aan tot 24 camera's.

Victoria Secret shop in luchthaven Zaventem

Maes Industries heeft recent ook het airco-systeem van de prachtige Victoria Secret shop in de tax free area van de luchthaven Zaventem geïnstalleerd.

Op de foto's : de captatietruck (mobiele tv-studio's) van Videohouse aan het complex van Maes Industries aan Hemeldonk 1 Herentals / Vertals GV.