Maes Industries aan Hemeldonk 1 in Herentals is gespecialiseerd in het plaatsen van airco, warmtepompen, ventilatie, vloerverwarming en koel- en diepvriesinstallaties. Het bedrijf van Jim Maes & C° mag in Tsjechië een CO-plasma luchtbehandelingsinstallatie bouwen in een productieruimte van ongeveer 2.000m2.

“De directie heeft desondanks de zeer hoge loonkost in België en de extra transport -en hotelkosten toch onmiddellijk gekozen voor de ervaring van Maes Industries in HVAC Installaties”, zegt zaakvoerder Jim Maes. In september wordt het project opgeleverd.  Jim Maes is actief bestuurslid van Voka Kempen.

De opdracht in Tsjechië is het gevolg van het grote succes in de productie in België van een gelijkaardige installatie uit 2010 bij Galenco. Daarop besliste de directie om ook in het zusterbedrijf in Tsjechië een gelijkaardige installatie te bouwen. “Na de plaatsing van een 106Kw CO-plasma HVAC installatie in 2010 bij Galenco, hebben de positieve ervaringen van de elektrofiltratie en ionisatie hun doel bereikt. Met elektrische ladingen worden de bacteriën gedood. Gelijktijdig is in deze productieruimte het ziekteverzuim drastisch gedaald.” 

Maes Industries kent een sterke groei.  In 2012 werd het omzetcijfer maar liefst verdubbeld. Het team van  Maes Industries bestaat ondertussen uit 19 medewerkers.  (ad/ Jim Maes)

Op de foto : het nieuwe complex van Maes Industries aan Hemeldonk 1 Herentals met landschapsburelen en een ruime toonzaal / Nnieuws.