Lierse-praeses Maged Samy geraakte woensdagnacht rond 3.30u zwaargewond bij een ongeval op de E34 in Lille. Samy reed in de richting van Eindhoven met z'n Audi Q7 achteraan op een vrachtwagen.

 De klap was zo hevig dat z'n zware wagen zich helemaal tot aan de voorzetels onder de oplegger boorde.


Maged Samy  zat een uur gekneld in zijn wagen en moest door de brandweer Herentals en Zoersel bevrijd worden.  De brandweer moest de vrachtwagen, die met aardappelen geladen was, met luchtkussens opheffen om Maged te bevrijden.

Samy is zwaargewond naar het ziekenhuis van Turnhout overgebracht. Hij zou niet in levensgevaar zijn.  Maged Samy woont in Oud-Turnhout.

Update 12.30u :  Verbetering toestand
De toestand van de sterke man van de Pallieters wordt als bevredigend omschreven. Hij geraakte gewond aan zijn benen, zijn borstkas en zijn ogen.  'Hij is wel stevig door elkaar geschud, maar heeft geen breuken. Alleen veel glas in zijn gezicht, maar dat wordt momenteel door de dokters verwijderd. Hij zal meer dan waarschijnlijk geen blijvende letsels overhouden aan zijn ongeval', luidt het op de clubwebsite van SK Lierse.  

Beker
Lierse heeft woensdagavond nog voor dé stunt in de kwartfinale van de voetbalbeker gezorgd. De Pallieters dwongen in de blessuretijd verlengingen af op het veld van Standard en maakte het af in de verlengingen. Lierse won uiteindelijk met 2-4.

Foto's Niels Verellen  PV BW / Nnieuws