Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maison Tylaine Heist koppelt modeshow aan pop-up shop met o.a. Zohra

Tylaine Zohra©BertBloemen

Zohra loopt catwalk voor 14e lente- en zomercollectie van Maison Tylaine.    De Heistse modeontwerpster en pianiste Tylaine Van den Broeck lanceert op 13 februari haar  14e lente- en zomercollectie met een modeshow in The Box in Turnhout. Voor het eerst loopt haar modeshow door in een pop-up shop op dezelfde locatie.

‘Indian summer vibes heet de collectie en het gezicht van de collectie Zohra loopt ook de catwalk tijdens de modeshow’, vertelt Tylaine. ‘De collectie bestaat uit een aantal haute couture stukken, waarvoor ik ter plekke de maten kan nemen en aanpassingen kan doorvoeren, en een aantal prêt-à-porter stukken. Ik show een twaalftal silhouetten. Compleet nieuw is de pop-upshop op dezelfde locatie die een week open zal blijven’, vertelt Tylaine.

De show en de popupshop vinden plaats in The Box. ‘Dat is een retail- en horeca incubator die een netwerk van plug & play handelspanden aanbiedt voor ondernemers die op zoek zijn naar een tijdelijke pop-up’, aldus Tylaine. ‘Er volgen uiteraard nog collecties, en wie weet een collaboratie met een groter merk.’

Tylaine’s pop-up shop in de Victoriestraat blijft geopend tot 18 februari.

Maison Tylaine startte nadat Tylaine in 2010 deelnam aan het VTM-programma ‘De designers’ en doorstootte tot bij de twaalf laureaten. Sindsdien waren onder meer Barbara Dex, Stéphanie Meire, Maartje Van Neygen, Maureen Vanherberghen, Femke Herygers, Elke Taelman en Maxine Michiels al eens het gezicht van Tylaine’s collecties. ‘Mijn ontwerpen zijn op en top vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd’, zegt Tylaine.

Nieuw album

Muziek blijft Tylaine’s hoofdbezigheid. Zo doceert ze sinds 1995 piano aan de Heistse academie en is ze al meer dan 25 jaar professionele pianiste. Tylaine’s solowerk is postklassieke muziek, een genre dat aan een gestage opmars bezig is. ‘Er is een nieuw album op komst, met bewerkte pianoklanken.’  Foto Bert Bloemen.

Maison Tylaine – website

Tylaine Zohra©BertBloemen

Tylaine Zohra©BertBloemen

Victoriestraat 7, Turnhout, België

Tylaine Zohra©BertBloemen

Deel dit artikel