U bent hier

Make Gambia Smile : SKS Herentals steunt jonge voetballertjes in Gambia

Herentals | Internationaal
11.03.2019 - 01.04u
Door: Herman Gezelle

Een bijzonder mooi verhaal. SKS Herentals steunt volop het hulpproject voor de voetballertjes van FC River Side en Alfia Sanchaba Football Academy in Kotu, West-Gambia.

'Vrienden van ons Kelly Van Asten en Kristof Van Lommel en hun kinderen Romeé en Ruiz zijn 3 jaar geleden op reis geweest in Gambia', vertelt SKS-voorzitter Gerrit Van Nueten, net terug van een prachtige trip naar de voetballertjes in West-Gambia.

'Ze leerden er 2 lokale taxi drivers kennen, Abdullah en Seikoe en vroegen hun om het echte Gambia te tonen. Zo raakten zij snel geboeid door het leven buiten het hotel en de oprechte sympathieke Gambianen.

Zij vroegen Abdullah en Seikoe om hun mee te nemen naar de regio waar ze vandaan komen, ver van het toerisme. Daar bezochten zij hun familie en de lokale school en daar ontstond het idee om een actie op te zetten.

Terug in Belgie bleven zij contact houden en spraken zij met enkele vrienden en familie leden over de actie. Die moedigden hun aan om de actie op poten te zetten. Samen met grafische studio Mira ontwierpen zij een affiche die zij deelden via sociale media en ze waren vertrokken.

Het is door deze actie dat SKS Herentals zich mee heeft ingezet om oude wedstrijdshirts en ballen in te zamelen en deze tijdens de inzamel actie te schenken.
SKS Herentals doet dit nu al 2 jaar na elkaar en zal ook het komend jaar zich nog meer inzetten om naast voetbalkleding en ballen ook gewone kleding en schoenen in te zamelen om tegen het einde van het jaar mee te sturen met de container naar Gambia.

Dat heeft mij en mijn gezin doen besluiten om dit jaar mee te gaan naar Gambia samen met nog een ander gezin Nico en Katleen en hun kinderen Linn en Cas om deel te nemen aan deze bedeling van kleding en vooral de mensen en voetbalclubs te ontmoeten die voetballen in de uitrustingen van SKS Herentals.

Dit jaar hebben wij de clubs uit River Side en Alfia Sanchaba Football Academy ontmoet en deze ook voorzien van voetbaluitrustingen en ballen.

Tot slot wil SKS Herentals Kelly en Kristof danken om Make Gambia Smile op te richten. We zijn zeer trots om hiervan deel te kunnen en mogen uitmaken.  Op naar de volgende trip naar dit mooie land en vooral de zeer oprechte Gambianen', besluit Van Nueten. (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto