Op dinsdag 18 augustus starten er wegwerkzaamheden in de Verlorenkost en de Kaaibeeksedijk in Westerlo. Onder voorbehoud van goede weersomstandigheden moet de straat dan terug klaar zijn tegen de start van het nieuwe schooljaar op 1 september. Tijdens de werken kan alle verkeer meestal nog gewoon door, maar je ondervindt wel grote hinder. Niet-plaatselijk verkeer rijdt best via de ring, de Merodedreef.

Verkeerssituatie
De bestaande verkeerssituatie met eenrichtingsverkeer voor auto's richting centrum en een met paaltjes afgescheiden dubbelrichtingsfietspad aan de kant van de scholen blijft behouden. De rijweg in de Verlorenkost is 2,80 meter breed, het dubbelrichtingsfietspad 2,20 meter. In het eerste deel van de Kaaibeeksedijk komen fietssuggestiestroken aan beide kanten van de weg.

Riolering
De riolering bleek na een rioolinspectie nog in goede staat en moet niet vervangen worden.

Wegdek
De rijweg krijgt zowel in de Verlorenkost als in de hele Kaaibeeksedijk een nieuwe slemlaag, rood voor de fietsers, zwart voor de auto's. Op een aantal plaatsen zijn er herstellingen gebeurd aan het bestaande wegdek.

Stoepen, goten en boordstenen
Een aannemer vervangt in fasen de stoepen, goten en boordstenen in de straat. Voor 1 september komen de stoepen aan de kant van de scholen van Taxi Westel tot aan de Sint-Lambertusstraat en aan de kant van het OCMW van aan de Sint-Lambertusstraat tot aan de parking van Woonzorgcentrum Parel der Kempen aan bod. Daarna volgen de stoepen aan de kant van het OCMW van aan de Kaaibeeksedijk tot het laatste huis voor het OCMW.

De stoepen voor het OCMW, het Lokaal Dienstencentrum en het Woonzorgcentrum worden aangepast tijdens het Allerheiligenverlof, de stoepen aan de kant van de school tussen de Kaaibeeksedijk en de Kinderclub na de werkzaamheden daar.

Oversteekplaatsen
In de straat zijn drie oversteekplaatsen. Het asfalt wordt daar vervangen door betonklinkers. Zo zijn de oversteekplaatsen duidelijker zichtbaar.

Parking godshuis
De parking aan het godshuis wordt gerenoveerd met nieuwe asfalt op de rijweg, steenslag op de 13 parkeerplaatsen en een aparte in- en uitgang.

Parking Kinderclub en Pareltje
De twee parkeerplaatsen aan de overkant van de nieuwe Kinderclub worden vervangen door vijf schuine parkeerplaatsen. De stoep schuift daarvoor een plaats op richting OCMW. Deze werkzaamheden worden pas uitgevoerd in het herfstverlof, nadat de vergunning hiervoor in orde is.

De Verlorenkost is een belangrijke straat voor jong en oud met kleuter- en lagere school 't Rietje, de Middenschool van de Sint-Lambertusscholen, het OCMW, Lokaal Dienstencentrum TerHarte en Woonzorgcentrum Parel der Kempen.

Ook bouwt de gemeente er een vestiging van Kinderdagverblijf Pareltje en de buitenschoolse kinderopvang Kinderclub. Vanaf september verhuist Toerisme Westerlo naar het oude vredegerecht op de hoek met de Sint-Lambertusstraat.

Op de infovergadering van donderdag 13 augustus werden de werkzaamheden voorgesteld.