U bent hier

Mama en dochter 'geldezels' : slachtoffers voor 1.000-en euro opgelicht

Grobbendonk
09.09.2019 - 21.01u
Door: Herman Gezelle

Een 59-jarige moeder en haar dochter, beiden uit Grobbendonk, stonden maandag in Turnhout terecht voor internetfraude. Ze hadden zich -al dan niet onbewust- opgesteld als ‘geldezels’ in een crimineel netwerk en riskeren een celstraf.

De moeder had zich laten verleiden door een advertentie op facebook. Volgens de advertentie konden geïnteresseerden een lening aangaan, zonder dat ze daarvoor interesten of extra kosten hoefden te betalen, of zelfs maar een inkomen moesten hebben.

V.C. ging er op in en kreeg van de contactpersoon de opdracht een nieuwe rekening te openen. Rond die periode kreeg een slachtoffer een phishingmail van zijn bank, en zag hoe er €12.500 van zijn rekening verdween. “De bank kon nog €8.250 tegenhouden, maar 4.250 euro was weg. Het geld stond ondertussen op de rekening van de vrouw”, aldus de advocaat van het slachtoffer.

Al dan niet bewust had V.C. zich opgesteld als een 'geldezel'. “Kunnen we mevrouw iets verwijten? Was ze op de hoogte dat ze meewerkte aan een gangstersysteem? Het doet op zijn minst de wenkbrauwen fronsen dat er bij haar geen alarmbellen zijn gaan rinkelen”, zei de openbare aanklager.

Ze riskeren 12 maanden cel. Vonnis op 7 oktober. (belga)
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto