Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mamadepot van Ferm succesformule

Mamadepot ferm

Vandaag knipte burgemeester Marleen Peeters het lint door bij de officiële opening van het Mamadepot van Ferm aan de Kerkstraat in Lille.  Na enkele maanden proefdraaien lijkt het initiatief voor tweedehands-kinderspullen een succesformule.

'In het Mamadepot vind je mooie tweedehandsspullen voor kinderen en jongeren van 0 tot 16 jaar: kleding, schoenen, speelgoed (moet werken zonder batterij), kinderboeken, buggy, maxi-cosi, babymaterialen ... allemaal voor een mini-prijs. Het Mamadepot is een buurtpunt waar elkaar ontmoeten en beleven centraal staan', klinkt het bij de 30 enthousiasten vrijwilligers.

Mamadepot is gevestigd in het oude OCMW-gebouw in de Kerkstraat (Kerkstraat 22).

Iedereen die nog bruikbare kinderspullen heeft kan ze binnenbrengen bij het Mamadepot. Het gaat om materiaal voor kinderen en jongeren van 0 tot 16 jaar: kleding, schoenen, speelgoed (moet werken zonder batterij), kinderboeken, buggy, maxi-cosi, babymaterialen ...

Gezinnen kunnen dit tegen een laag prijsje komen kopen. Wie het financieel moeilijk heeft, krijgt extra korting. 

Het Mamadepot is een ook een ontmoetingsplek voor de buurt. Er is een koffiehoek en er worden ook workshops gegeven en soms komen er sprekers. Het  is op open op elke 1ste en 3de vrijdag en zaterdag van de maand, op vrijdag van 15 tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur.

Spullen doneren?

Heb jij nog kinderspullen die je zelf niet meer nodig hebt? Je kan er anderen mee blij maken. Breng ze, netjes en in bruikbare staat, binnen in het Mamadepot tijdens de openingsuren. Ook accessoires voor jeugd en volwassenen zijn welkom.  mamadepot@samenferm.be

Foto's Mil Cambré/NNieuws.

Kerkstraat 22, Lille, België

Mamadepot ferm

Deel dit artikel