Een 43-jarige man uit de Antwerpse Kempen riskeert een effectieve celstraf van 36 maanden en een ontzetting uit de rechten voor het vermeend seksueel misbruik van zijn twee minderjarige stiefdochters.

Intussen is hij gescheiden van de moeder van de twee meisjes. De verdediging met advocaat Kristof Bormans betwistte alles. Het parket meende dat de feiten bewezen zijn gezien de gedetailleerde verklaringen van het veertienjarig kind.

De feiten zouden zich tussen september 2013 en 4 augustus 2015 in Noord-Limburg hebben afgespeeld. De moeder deed aangifte van het vermeend misbruik nadat ze sms'en van haar oudste dochter van 14 had ontvangen.

Het kind beweerde dat vader raar deed. Hij zou het laken van haar bed hebben getrokken. Ze vroeg haar moeder naar huis te komen. Toen de politie de man wilde interpelleren, reed hij in zijn auto weg.

Naderhand zag de politie zijn voertuig in de straat staan. Hij zat effectief in de wagen, maar reed toch weer weg. De dag erna bood hij zich voor verhoor bij de politie aan. Meester Bormans haalde aan dat dat toch niet het gedrag van iemand kan zijn die iets verkeerd heeft gedaan.

De 40-er wordt verdacht van seks te hebben gehad met het oudste kind dat een autismespectrumstoornis heeft. Hij had haar ook gezegd dat ze mooie borsten had, naar eigen zeggen omdat ze ermee op school gepest werd.

Hij zou ook het jongere meisje hebben aangerand door haar te hebben betast. Volgens de man had een van de meisjes last van bedplassen en moest hij haar regelmatig wakker maken.

De verdediging meende dat de redelijke termijn geschonden is. De raadsman vroeg zich ook af waarom er niet meteen kort na de aangifte een leugendetectortest was afgenomen, want door inname van antidepressiva sinds oktober 2015 bleek zo'n test niet meer mogelijk. De advocaat gaat voor de vrijspraak. (Belga)

De Hasseltse correctionele rechtbank doet op 15 februari een uitspraak. (Belga)