U bent hier

Man staat terecht voor 10-tallen diefstallen uit rusthuizen, ook in Westerlo

Vlaanderen | Westerlo
04.07.2019 - 14.26u
Door: Mark Jaspers

Een 40-jarige man uit Charleroi moet zich voor de correctionele rechtbank van Veurne verantwoorden voor een waslijst diefstallen uit rusthuizen. Een 96-jarig slachtoffer uit Middelkerke kwam zelf naar de zitting om zich burgerlijke partij te stellen.

De zaak wordt op 1 augustus gepleit.De bal ging aan het rollen toen de beklaagde in 2016 zijn slag sloeg in een rusthuis in Veurne. Dankzij verder onderzoek kon hij gelinkt worden aan een dertigtal gelijkaardige diefstallen.

Het gaat onder andere over diefstallen in Aalst, Leuven, Westerlo en Blankenberge. In totaal moet Anthony C. zich voor ongeveer 45 feiten verantwoorden. Zijn Marokkaanse handlanger Imed A. (38) zou een rol gespeeld hebben bij het gebruiken van gestolen bankkaarten.

Uiteindelijk werd Anthony C. op 30 september 2018 bij een routinecontrole opgepakt door de lokale politie van Brussel. De verdachte probeerde nog te ontkomen door uit een raam te springen, maar brak daarbij zijn enkel. Na zijn aanhouding bleek dat de man uit Charleroi bij verstek al veroordelingen van in totaal ruim zeven jaar cel had opgelopen. Tegen die vonnissen tekende hij toen verzet aan.

Donderdagochtend werd het dossier rond de rusthuisdiefstallen ingeleid voor de Veurnse correctionele rechtbank. Een 96-jarige vrouw kwam zelf naar de zitting om zich burgerlijke partij te stelen. Uit haar kamer in een rusthuis in Middelkerke werden familiejuwelen met een grote emotionele waarde gestolen.

Het slachtoffer vroeg 1.500 euro voor de juwelen en 250 euro morele schadevergoeding. De rechter gaf al aan dat ze zich weinig begoochelingen moet maken. "Tenzij de beklaagden ondertussen misschien de Lotto gewonnen hebben", klonk het.

Op vraag van de verdediging werd de behandeling van de zaak uitgesteld naar de zitting van 1 augustus. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto