De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag de 20-jarige Dylan L. uit Geel veroordeeld tot 1 jaar en 2 maanden cel en een geldboete van 700 euro voor diefstallen en verboden wapenbezit. De man was eerder dit jaar al veroordeeld voor poging tot doodslag op een stadsgenoot.

Op 10 september 2016 werd hij in Hasselt betrapt op het bezit van een matrak, een mes en vier boksbeugels. Hij zat met drie anderen in een voertuig dat de politie in Hasselt tegenhield bij een drugscontrole. De verboden wapens zijn verbeurd verklaard.

Met een 21-jarige man uit Laakdal pleegde hij zeven diefstallen in Hasseltse kledingwinkels. De buit bestond uit kleding en horloges. Dylan L. en zijn kompaan waren vergezeld van twee minderjarigen.

Op 27 september 2017 werd hij gearresteerd. De twee minderjarige meisjes bleven kleding aandragen naar de pashokjes waar de jongemannen de beveiliging verwijderden. Bij zijn arrestatie had Dylan L. vier t-shirts onder een trui aan, net als een nieuwe broek en een nieuw paar schoenen.

De 21-jarige kompaan is tot 120 uren werkstraf of een vervangende celstraf van 9 maanden veroordeeld en een boete van vierhonderd euro.

In oktober 2017 kreeg Dylan L. van de strafrechter in Turnhout 7 jaar cel voor de poging doodslag. Hij plantte een mes met een lemmet van 18 centimeter in de hals van het slachtoffer. Het slachtoffer raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Volgens Dylan gaf het slachtoffer drugs aan minderjarige meisjes in ruil voor orale seks.