De Hasseltse correctionele rechtbank buigt zich vrijdag 29 mei over de zaak van een vijftiger uit Hechtel-Eksel die zich moet verantwoorden voor de aanranding van tientallen vrouwen. Die datum werd vrijdag in de rechtbank vastgelegd.

Een twaalftal vrouwen stelde zich in eigen persoon of via een advocaat burgerlijke partij. Bij de slachtoffers zit een minderjarige, een zeventienjarig meisje. Vrijdag ging het alleen om een agendazitting om het verloop van het proces te bepalen.

Naast de aanranding van de eerbaarheid moet hij zich wegens openbare zedenschennis verantwoorden.

De man, die met zijn advocaat in de rechtbank aanwezig was, sloeg meestal toe in de politiezone Limburg Regio Hoofdstad, maar was ook actief in Mol en Turnhout. De man ging altijd op dezelfde manier te werk.

Hij sprak v rouwen aan, die na een avondje uit op weg waren naar hun wagen op een parking, of die een avond- of nachtdienst op het werk achter de rug hadden. In enkele seconden probeerde hij aan hun borsten te zitten of hun schaamstreek te bepotelen. Eén keer kwam een fietsster ten val, nadat hij de vrouw had aangerand.

In het najaar van 2017 kon de politie hem een halt toeroepen. Hij begon zijn slachtoffers in zijn voertuig te achtervolgen. Onderzoek van camerabeelden en zijn persoonsbeschrijving leidden mee tot zijn arrestatie. In het dossier kreeg de verdachte de bijnaam "Flappie".

Intussen is de man voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Hij volgt therapie om zijn seksuele problematiek in toom te houden. De burgerlijke partijen vroegen allemaal doorgaans 1 euro provisionele schadevergoeding. De verdediging van de beklaagde liet al horen dat het overgrote deel van de schadevorderingen niet betwist worden. (Belga)