U bent hier

Man uit Midden-Limburg staat vrijdag terecht voor aanranding 10-tallen vrouwen (ook uit Mol en Turnhout)

Mol | Turnhout regio
08.01.2020 - 23.11u
Door: Mark Jaspers

De Hasseltse correctionele rechtbank buigt zich vrijdag over een vijftiger uit Midden-Limburg die zich moet verantwoorden voor de aanranding van tientallen vrouwen. Dat bevestigde het parket van Limburg woensdag.

Tussen de 30 en 40 vrouwen stellen zich burgerlijke partij. Bij de slachtoffers zit een minderjarige, namelijk een zeventienjarig meisje. Vrijdag gaat het om een agendazitting om het verloop van het proces te bepalen.

Naast de aanranding van de eerbaarheid moet hij zich wegens openbare zedenschennis verantwoorden. De man sloeg meestal toe in de politiezone Limburg Regio Hoofdstad, maar was ook actief in Mol en Turnhout.

De man ging altijd op dezelfde manier te werk. Hij sprak vrouwen aan, die na een vermaakuitstap op weg waren naar hun wagen op een parking of die een a vond- of nachtdienst op het werk achter de rug hadden. In enkele seconden probeerde hij aan hun borsten te zitten of hun schaamstreek te bepotelen.

Eenmaal kwam een fietsster ten val, nadat hij de vrouw had aangerand. In het najaar van 2017 kon de politie hem een halt toeroepen. Hij begon zijn slachtoffers in zijn voertuig te achtervolgen. Onderzoek van camerabeelden en zijn persoonsbeschrijving hebben onder meer tot zijn arrestatie geleid.

In het dossier kreeg de verdachte de bijnaam "Flappie" wegens de omvang van zijn oren. Intussen is de man voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Hij volgt therapie om zijn seksuele problematiek in toom te houden. Vrijdag zal het dossier niet inhoudelijk behandeld worden. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto