In het proces tegen de 35-jarige Sven V.R. uit Noorderwijk zijn de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie het niet eens met elkaar over de kwalificatie van de feiten.

Sven V.R. stak op 4 juni 2016 zijn 34-jarige echtgenote Melissa Mauriën in hun woning in Kerkeblok dood met een mes. Hij riskeert 18 jaar cel voor die doodslag.

Hij deed dat tijdens een ruzie nadat ze hem verteld had dat ze iemand anders had leren kennen en wilde scheiden. De nabestaanden zijn overtuigd dat Sven V.R. zijn echtgenote met voorbedachte rade doodde.

Voor de fatale messteek, had hij de vrouw al zwaar toegetakeld. De burgerlijke partijen hopen op een veroordeling voor moord.

Maar het openbaar ministerie ziet onvoldoende bewijs voor de voorbedachtheid. De aanklager wil Sven V.R. daarom enkel veroordeeld zien voor doodslag, niet voor moord.

Sven V.R. en Melissa Mauriën hadden samen een dochtertje. Zij was 3 jaar op het moment van de feiten. Het meisje was volgens nabestaanden getuige van de moord op haar moeder. Na de feiten vluchtte Sven V.R. met het meisje naar familie in Wallonië, maar daar werd hij opgepakt door de politie. (belga)