Manchester City heeft met Kevin De Bruyne Liverpool zijn eerste nederlaag van het nog prille seizoen bezorgd. De ongeslagen ploeg van coach Pep Guardiola won thuis met 5-0.

Sergio Agüero zette City halverwege de eerste helft op 1-0 uit een mooie pass van Kevin De Bruyne. Een kwartier later werden de problemen voor Liverpool nog groter toen Sadio Mané rood kreeg. De Senegalees raakte Ederson vol op zijn hoofd en de doelman verliet per brancard het veld.

City was daarna heer en meester. Tot 2 keer toe werd een goal afgekeurd, maar beide keren scoorde Gabriel Jesus (eerst met een kopbal, daarna met een intikker) een paar minuten later alsnog. Leroy Sané nam na een fraaie combinatie de 4-0 voor zijn rekening.

Sané tekende met een schitterend afstandsschot in blessuretijd ook nog voor de 5e treffer. Kevin De Bruyne had in 2 doelpunten inbreng. Kevin toonde zich bij de thuisploeg de meest bedrijvige speler.

Manchester City speelt woensdagavond in Rotterdam voor de Champions League tegen Feyenoord. (pp)