Chelsea heeft zijn seizoensstart volledig gemist. Zonder de geschorste Thibaut Courtois werden Eden Hazard en co zoek gespeeld door Manchester City, waar een beresterke Vincent Kompany opnieuw scoorde: 3-0.

De topper tussen de nummers één en twee van vorig seizoen loste de hoge verwachtingen vanaf het eerste fluitsignaal helemaal in. Na amper dertig tellen stond Sergio Agüero al oog in oog met Begovic, de vervanger van de geschorste Courtois. De keeper won het pleit en had een uitstekende reflex in huis.

De Argentijnse City-spits en de Bosnische Chelsea-keeper bleven gedurende de eerste helft de aandacht op zich vestigen. In tien minuten tijd creëerde Aguëro nog vier loepzuiver kansen, maar keer op keer onderscheidde Begovic zich. Tussendoor claimde Chelsea een strafschop na vermeend handspel van Kompany, maar Atkinson wuifde het appel weg.

"Zesde keer, goede keer", was het devies van Agüero. Op het halfuur kapte hij een weifelende Cahill uit, om de 1-0 vervolgens in doel te schuiven. In het vervolg van de eerste helft toonde vooral een beter combinerend Chelsea zijn kunnen, maar het centrale duo Kompany-Mangala stond pal. Dat zag ook Jason Denayer, voor wie er geen plaats was in de kern, vanuit de tribune.

Hazard mist dé kans op de gelijkmaker

De 22 actoren hadden voor de rust duidelijk diep in hun krachtenarsenaal getast, want na de pauze lag het niveau een stukje lager. Chelsea nam de controle over het middenveld wel over, maar in de zone van de waarheid liep er altijd wel iets mis. Ramires dacht wel te kunnen scoren, maar zijn viering werd afgebroken door de vlag van de grensrechter.

Het kantelpunt had er kunnen én moeten komen in de 70e minuut, maar Hazard vergat van dichtbij een hoek uit te kiezen. Zijn schot vormde geen bedreiging voor Hart. Wat de ene Rode Duivel niet kon, kon Kompany aan de overkant wel. Bij een hoekschop verschalkte de City-kapitein Ivanovic, om vervolgens de 2-0 binnen te koppen.

De regerende kampioen moest de kelk nog tot de bodem ledigen, want vijf minuten voor tijd trapte Fernandinho de 3-0-eindstand op het bord. Manchester City begint foutloos aan het seizoen, bij Chelsea zullen ze zich toch even in de haren krabben na een 1 op 6. (vrt- beelden ManCity/ Kompany).