Manchester City is in eigen land verder gegaan met waar het woensdag in de Champions League was gebleven: domineren en scoren. The Citizens verpulverden vorig weekeinde Liverpool met 5-0, walsten midweeks met 4-0 over Feyenoord heen en wonnen vandaag met 6-0 bij Watford, dat na 4 speelronden nog ongeslagen was.

City gaat nu alleen op kop in de Premier League. Stadgenoot Manchester United kan zondag echter weer op gelijke hoogte komen als het thuis weet af te rekenen met Everton.

Het duurde in Watford een klein halfuur voordat de doelpuntenmachine van Pep Guardiola op gang kwam, maar toen was er voor de thuisclub ook geen houden meer aan.

Eerst verlengde Sergio Agüero met succes een vrije trap van Kevin De Bruyne met het hoofd, daarna hielp David Silva de Argentijnse goaltjesdief aan een intikker en tenslotte - ook nog voor de pauze - rondde Gabriel Jesus een steekbal van Agüero doeltreffend af.

Na de pauze maakte Nicolás Otamendi koppend de 0-4, rondde Agüero een kort solo fraai af en scoorde Raheem Sterling vanaf de strafschopstip. Het was voor Agüero zijn 6e hattrick in de Premier League.

Alleen Alan Shearer (elf), Robbie Fowler (negen) en Michael Owen en Thierry Henry (ieder acht) maakten vaker drie goals in één wedstrijd. (pp-ns)