Ook Newcastle heeft de pletwals genaamd Manchester City niet kunnen afremmen, al was de zege van City wel zuinig: 0-1. Vincent Kompany viel geblesseerd uit in de beginfase van de wedstrijd.

10 minuten Kompany

Manchester City verscheen met Kevin De Bruyne en Vincent Kompany aan de aftrap, maar de wedstrijd van die laatste duurde nauwelijks 10 minuten. De Rode Duivel moest alweer vroeg naar de kant met een blessure en nam diep ontgoocheld plaats op de bank.

Maar ook zonder Kompany was City hier en meester. De bezoekers hadden in de eerste helft meer dan 80% van het balbezit, al leverde die dominantie en de vele mogelijkheden slechts één doelpunt op. Sterling was de afwerker met dienst na een knappe assist van De Bruyne.