Ddienstencentrum Convent2 organiseert ook Mantelzorgcafés "Zorgen voor jezelf is ook goed voor de ander."

'We beleven tot nu toe een speciaal 2020 en daarom vinden we het extra belangrijk om oog te hebben voor jullie, mantelzorgers', zeg Betty Peeters.

'Jullie blijven steeds de zorg voor een hulpbehoevend persoon opnemen. Tijd en zorg dragen voor jezelf is nu misschien nog moeilijker dan voor corona-tijd en kan ervoor zorgen dat je je overbelast voelt.

Je favoriete hobby of uitstap kon niet meer doorgaan, je wekelijkse goeie babbel met vriend of vriendin viel weg,... Zaken die er normaal voor zorgen dat je je batterij eens kan opladen.

Omdat wij weten dat mantelzorgers zich te vaak opzij zetten en zich onvoldoende laten ondersteunen, starten wij met mantelzorgcafés in het dienstencentrum Convent2. Dit is een samenwerking met het stadsbestuur van Herentals, de ziekenfondsen, de familiegroep- (jong)dementie Herentals en Samana.

De corona-maatregelen zullen uiteraard op deze samenkomsten worden nageleefd. We kijken er alvast naar uit om jullie te verwelkomen op één of meerdere van onze mantelzorgcafés.'

www.herentals.be/convent