Op voorstel van CD&V Westerlo besliste de gemeenteraad om mantelzorgcheques uit te reiken aan zorgbehoevenden die thuis de nodige ondersteuning krijgen van één of meerdere mantelzorgers.

CD&V Westerlo wil dat zorgbehoevende personen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen en ondersteunt daarom voluit de mantelzorg.

Schepen en voorzitter BCSD (het vroegere OCMW) Paul Helsen (CD&V): "De mantelzorgcheque was één van onze verkiezingsbeloften.

Deze mantelzorgcheque is immers, samen met de "Dag van de mantelzorger" een tastbare erkenning voor de erg gewaardeerde inspanningen die door mantelzorgers worden geleverd ten dienste van zorgbehoevende Westerlonaars."

De mantelzorgcheques (€15 per stuk) kunnen worden uitgereikt tot een maximum van €180 per jaar aan personen met een bepaalde zorgnood die nog thuis en in Westerlo wonen.

De cheques gaan naar de zorgbehoevende zelf, zodat hij of zij deze zelf kan verdelen onder zijn of haar verschillende mantelzorgers.

De cheques kunnen ingeruild worden bij Westelse handelaars. Het systeem van uitreiking wordt op dit moment door de gemeentediensten uitgewerkt zodat de mantelzorgers nog dit jaar van een eerste cheque kunnen genieten!

www.westerlo.cdenv.be

www.facebook.com/cdenvwesterlo