U bent hier

Mantelzorgers en zorgbehoevenden herademen bij opening dagopvang Olen, Hulshout en Dessel

Hulshout | Kempen regio | Olen
28.05.2020 - 16.40u
Door: Mark Jaspers

Ferm Thuiszorg opent vanaf deze week haar kleinschalige dagopvanglocaties in Olen, Dessel, Zandhoven en Hulshout. Een hele opluchting voor cliënten maar ook voor hun mantelzorgers.

Zij maken maar al te graag gebruik van deze opvang na het isolement en de stress van de langdurige lockdown.

Het was hoog tijd voor deze versoepeling. Dagelijks en vaak alleen, zorgen dragen voor een zorgbehoevend familielid of partner is voor vele mantelzorgers erg zwaar.

Dagopvangcentra bieden een adempauze omdat ze er hun naaste, met een gerust hart, aan de goede zorgen van een professionele thuisverzorgende mogen toevertrouwen.

In die huiselijke omgeving genieten zorgafhankelijke mensen van een zinvolle tijdsbesteding, een leuke babbel en een luisterend oor. Na weken van afzondering is dit een welkome afleiding in het leefpatroon van vele mensen.

Thierry is opgelucht dat hij terug naar de dagopvang kan: "De dagen duurden eindeloos. Het was me soms ook veel te stil. Nu kan ik weer eens iets anders doen, samen met lieve mensen.

De dag vliegt hier zo om. En ik vond mijn eetlust terug. Samen met anderen aan tafel, dat doet eten!", glundert hij.

Ook de thuisverzorgenden zijn blij dat ze, na zo'n lange periode, hun cliënten terug mogen opvangen en met warme zorg omringen. Een verzorgende beaamt dit: "Ik ben er met volle goesting ingevlogen. Ook onze cliënten zijn zo blij om mij en de andere mensen terug te zien.

Ze genieten volop van de aandacht. Het is nu wel anders met de beschermingsmaatregelen. Dat kost wat meer tijd, maar we hebben het er graag voor over. Ik zie ook de mantelzorgers genieten van die kleine adempauze. Eindelijk hebben ze een beetje tijd voor zichzelf, om naar de kapper te gaan of zo."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto