Tijdens de derby tegen Manchester United heeft Vincent Kompany zich opnieuw geblesseerd. Volgens City-coach Pep Guardiola wacht hem opnieuw een lange revalidatie.

Een domper op de vreugde voor Manchester City na de overwinning op United (1-2).

"Kompany is geblesseerd. Of het erg is, weet ik niet. We kunnen helaas een lange tijd niet op hem rekenen", sprak Pep Guardiola na de wedstrijd.

Kompany speelde een degelijke eerste helft tijdens de derby, maar moest tijdens de rust in de kleedkamer blijven met een blessure. Over welke blessure het exact gaat, is nog niet duidelijk.

ManCity titelambities

Manchester City heeft zijn titelambities kracht bijgezet met een zege op het veld van stadsrivaal Manchester United. Romelu Lukaku beleefde een ongelukkige avond met 2 dure missers in de verdediging. In het klassement van de Premier League leidt City nu met 11 punten meer dan United.

De Manchester-derby in een notendop

Sleutelmoment: 5 minuten voor tijd miste Romelu Lukaku nog de ultieme kans op de gelijkmaker. Ederson stond goed in de weg en bracht knap redding. In de rebound kreeg de Braziliaan nog een schot van Mata in het gezicht en voorkwam hij opnieuw de 2-2.
Man van de match: Met zijn 4e goal dit seizoen bracht Nicolas Otamendi City weer op voorsprong. Dankzij zijn goal is hij de best scorende verdediger in de Premier League.
Statistiek: City heeft zijn laatste 14 wedstrijden op een rij gewonnen en is daarmee alleen recordhouder. Geen enkel ander team deed beter in eenzelfde seizoen.  (VRTNWS)