U bent hier

Marathon van Herentals : inlopen @Golfclub Witbos Noorderwijk nu zaterdag

Herentals | Neteland
04.10.2018 - 15.38u
Door: Herman Gezelle

De  "Marathon van Herentals" wordt nu zaterdag 6 oktober om 11u op Golfclub Witbos in Noorderwijk ingelopen.  Je kan deelnemen.  Dus begin al maar te oefenen.

'Ruim een jaar geleden namen een aaltal geëngageerde inwoners van Herentals, leden van CD&V maar ook niet-politiek gebonden personen, het initiatief om – onder het brede thema "Wat als Herentals ..." – samen na te denken over hoe we onze stad naar de toekomst toe verder wensen uit te bouwen', zegt Mia Snoeys-Hermans, voorzitter CD&V Herentals.

'Binnen het eerste thema "Wat als Herentals de sportstad van Vlaanderen is?" ontstond al snel de idee om te trachten de hele bevolking van onze stad meer aan het bewegen te krijgen.

Dit idee kreeg concreet vorm als de "Marathon van Herentals" een permanent marathon traject, uitgetekend binnen de grenzen van onze stad en haar deelgemeenten.

Met de bedoeling om dit circuit – geheel of in deellussen – open te stellen, niet alleen voor lopers maar ook voor wandelaars, joggers, fietsers, kortom voor iedereen die op een gezonde manier meer wou bewegen.

Dit marathon project hebben we op zondag 10 juni reeds voorgesteld op het evenement "Aan de Toog met ..." de jaarlijkse open dag van CD&V Herentals, samen met de vele andere ideeën die binnen de denktank van het project "Wat als Herentals ..." ontwikkeld werden.

Nu zaterdag 6 oktober is het dan zover.  Onder het motto "iedereen beweegt" lopen, wandelen en fietsen we de 42 km van de marathon.  We starten om 11.00 uur op Witbos. De lopers of wandelaars doen dan een traject van 11 kilometer, richting Morkhoven. De fietsers rijden de overige 31 kilometer richting Noorderwijk en Herentals.

De twee groepen komen terug aan op Witbos. Samen hebben we dan de hele marathon, 42 kilometer, afgelegd.  Voor de fietsers hebben we een depannagedienst.
Onderweg is er ook drankbevoorrading voorzien.

De kostprijs is €5, verzekering inbegrepen. Kinderen tot 16 jaar, begeleid door een van de ouders, nemen gratis deel. Bij aankomst kunnen de deelnemers gebruik maken van de accommodaties van de golfclub om zich te verfrissen.  Tot zaterdag! De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto