Journalist-globetrotter Marc Helsen signeert op de Boekenbeurs. Herentalsenaar pur sang Marc is een monument in Vlaanderen en ver daarbuiten.  Z'n nieuwste boek, het 13e in de rij, '100 Opwindende Reiservaringen voor de Avontuurlijke wereldreiziger' borrelt over van unieke reistips, overgoten met een originele input vaak met een knipoog, neergepend zoals alléén Marc dat kan.

Je ontmoet Marc Helsen op de Boekenbeurs :

ZONDAG 29 OKTOBER

14u – 15u > Signeersessie, Lannoo-stand, Hal 3, Stand 318.

DINSDAG 31 OKTOBER

14u – 14.30u > Lezing rond het boek '100 ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger', Oranje podium, Hal 3.

14.30u – 15.30u > Signeersessie, Lannoo-stand, Hal 3, Stand 318.

Place to be : Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, Antwerpen.

In 2000 publiceerde Marc het relaas van zijn 14 maanden lange wereldreis in De Groote Trek. Daarna volgde de bundel reisverhalen Ver van mijn bed. In 2003 en 2004 verschenen De Groote Zijderoute en In het spoor van Marco Polo. In 2005 schreef hij In het spoor van Peking Express.

Wat bezielt de homo toeristicus Marco (Polo) Helsen? 'Ik reis om te leren', lacht Marc. 'Ik wil slimmer thuiskomen in Hertals. Hoewel ik het in essentie ben, beoog ik niet de toerist uit te hangen. Ik reis echt om te schrijven, anders interesseert het mij niet. Een maand liggen nietsnutten op een playa is niet voor mij weggelegd. Ik weet me altijd te redden. Hoewel ik niet uitzonderlijk veel talen spreek, lukt het mij toch om overal ter wereld een pint te bestellen.'

Noord-Japan Hokkaido wordt een van z'n volgende uitdagingen, misschien wel de basis voor boek editie nr. 14 幸運マルク.  (pp)