Telenet Fidea Cycling Team heeft vrijdag Marc Janssens voorgesteld als nieuwe sportdirecteur. Hij krijgt een contract van een jaar en volgt Danny De Bie op.


 
'Er was een gebrek aan discipline', verklaarde teammanager Hans van Kasteren op een persconferentie in De Residentie Lichtaart.
 
Janssens volgt De Bie op, die op 28 januari Telenet-Fidea verliet.

Marc is drievoudig ex-Belgische crosskampioen, hij was tot op heden ook mede-commentator bij het veldrijden op Vier. Marc is in de wolken met zijn nieuwe functie.

“De vrijdag voor het BK in Mol nam Hansvoor het eerst contact op met mij. Ik voelde me erg vereerd, maar heb er toch een week over nagedacht, want het was een erg belangrijke beslissing.

Als ik iets doe, wil ik het immers goed doen. Ik ben niet iemand van half werk.Voor mij is het bijna de ultieme droom die in vervulling ging”, glunderde Marc die twee dagen per week les blijft geven aan de technische school in Herentals. Hij stopt ook als commentator om zich volledig met het team bezig te houden.

“Ik maak er een punt van eer van om van de ploeg een homogen geheel te maken. Ik heb graag renners die voor elkaar door een vuur gaan. Ik houd ook veel van discipline, want dat is de hoeksteen van alle succes”, zei Marc.

(Beeld isosport)