Bondscoach Marc Wilmots is op het sportgala verkozen tot Coach van het Jaar. Hij haalde het van Francky Dury (Zulte Waregem) en Gert Vande Broeck (nationale volleybalploeg dames). Meerkampster Nafi Thiam werd verkozen tot Belofte van het Jaar. Ze haalde het van autopiloot Stoffel Vandoorne en wielrenner Igor Decraene. Joachim Gérard kreeg de prijs voor beste Paralympiër.

De 19-jarige Thiam kreeg 326 punten en haalde het zo van wielrenner Igor Decraene (123 punten), wereldkampioen tijdrijden bij de junioren en tevens vice-Europees kampioen, en autopiloot Stoffel Vandoorne (112 punten), vicewereldkampioen in de Formula 3.5 Renault Series en onder contract bij het opleidingsteam van McLaren. Op de erelijst volgt Thiam tennisser Kimmer Coppejans op.

Nafi Thiam werd dit jaar Europees kampioene zevenkamp bij de junioren. Met 6.298 punten veegde ze bovendien het Belgisch record van Tia Hellebaut van de tabellen. In de vijfkamp verbeterde ze in Gent met 4.558 punten het elf jaar oude wereldrecord bij de junioren van de Zweedse Carolina Kluft. Dat record werd echter niet gehomologeerd omdat er geen dopingcontroleur aanwezig was. Op de Europese kampioenschappen in Göteborg werd ze zesde in de vijfkamp en op het WK in Moskou werd ze veertiende in de zevenkamp. In de atletiekwereld wordt Thiam dan ook als een absoluut toptalent beschouwd. Eerder deze maand kreeg ze samen met Jonathan Borlée al de Gouden Spike als beste Belgische atlete van 2013.

Gérard beste Paralympiër

De eer van Paralympiër van het Jaar was weggelegd voor tennisser Joachim Gérard. Hij kreeg in de verkiezing 291 punten achter zijn naam en haalde het zo van tafeltennissers Mathieu Loicq en Marc Ledoux. Kirsten De Laender (boccia) eindigde met 158 punten op de derde plaats. De rolstoeltennisser bereikte dit jaar de finale in het enkelspel van de Masters. In het dubbelspel pakte hij er brons. Dankzij zijn uitstekende prestaties steeg hij op de wereldranglijst van de zesde naar de derde plaats. Eerder deze maand kreeg hij al de Trofee Victor Boin, een nationale sporttrofee voor atleten met een handicap. (belga)

De Rode Duivels werden ploeg van het jaar, Kristen Flipkens werd sportvrouw en Frederik Van Lierde sportman van het jaar.