Marc Wilmots toont zich strijdvaardig in aanloop naar de wedstrijd tegen Argentinië. "Wij kunnen Argentinië pijn doen", vertelde hij op een internationale persconferentie. "We moeten uitgaan van onze eigen sterkte en ons eigen spel proberen te spelen."  Afspraak vanavond vanaf 16u op de Grote Markt animatie met DJ Nasty, danseressen en om 18u op groot scherm de knaller Argentinië-BELGIE.  Om 22u volgt  Costa Rica-Nederland.  Ambiance verzekerd.

Wilmots heeft nog wat kopzorgen voor de wedstrijd tegen Argentinië. "We trainden vrijdag we voor het eerst voluit. Ik heb nog wat twijfels over Vertonghen, Dembele en Alderweireld. Maar normaal is wel iedereen weer fit."  Er zijn nog wat twijfels over  Vertonghen, Alderweireld en Dembele. De bondscoach wil vooral dat België vandaag zijn eigen spel speelt. "Wij gaan onze filosofie niet veranderen. Ik wil aanvallend spel brengen. We hebben de kwaliteiten om zelf het spel te maken. We moeten ervoor gaan." 

"Beide ploegen hebben de kwaliteiten om door te stoten. Wij zijn al veel gegroeid in het toernooi en vormen een sterk collectief. Ik wil dat mijn spelers hun winnaarsmentaliteit tonen.  Als we er honderd procent voor gaan, kunnen we ook bij verlies met opgeheven hoofd naar huis. Niets moet nog voor ons, maar we hebben wel veel honger."

"Argentinië is meer dan Messi alleen"

Wilmots beseft natuurlijk dat het geen makkelijke partij wordt tegen Argentinië. "Het is een groot voetballand. Dit is voor ons een galawedstrijd. We kunnen vandaag geschiedenis schrijven."

Afspraak vanavond vanaf 16u op de Grote Markt animatie met ROADHOUSE, danseressen en om 18u op groot scherm de knaller Argentinië-BELGIE.  Om 22u volgt  Costa Rica-Nederland.  Ambiance verzekerd.  Foto's Johan Temmerman / Nnieuws.