U bent hier

Marcel Van Dingenen en Jos Heyligen al 52 jaar dikke voetbalvrienden

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
17.04.2018 - 02.11u
Door: Herman Gezelle

Marcel Van Dingenen is al 52 jaar dikke voetbalvriend met Jos Heyligen.  'Samen een hapje doen bij VC Herentals en een match ergens meepikken, dat is heel tof', zegt  Marcel Van Dingenen. 'Jos is een aparte voetbalvriend : we troffen mekaar bij KFC Diest en nog veel vroeger.  Voetbal is een stuk van ons leven'.

Zondagmiddag genoten ze samen op de tribune van de derby VC Herentals-KFC Houtvenne met vriend Charel Janssens.

Middenvelder Jos Heyligen speelde lange tijd in Eerste Klasse bij KFC Diest, Beerschot VAC, Antwerp FC, Thor Waterschei, Beringen FC en KFC Winterslag en werd twee keer geselecteerd voor een wedstrijd van de Rode Duivels. Na zijn carrière als speler werd hij voetbaltrainer.

In het voetbalseizoen 1969/70 was Marcel Van Dingenen topscorer van Belgiê in 2e Klasse bij FC Diest : 19 doelpunten.

Van Dingenen nam in 2009 na jaren ontslag als voorzitter van SKS Herentals. Hij was ook jaren actief in de lokale politiek als voorzitter van CVP-Herentals en voorzitter van Sp.a-Herentals.

FC Diest : Jos Heyligen en Marcel Van Dingenen

In 2006 was FC Diest op sterven na dood. Tot de Oude Gloriën, die na zoveel jaren nog geregeld mekaar aan de feesttafel troffen, besloten vanaf nul te herbeginnen. Op vier jaar tijd klommen ze van derde naar eerste provinciale.

Jos Heyligen, Roger Helsen, Marcel Van Dingenen: de helden uit de zeventiger jaren namen het roer in handen met het gekende resultaat.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto