Groot verjaardagsfeest vandaag in WZC Bremdael. Flukse bewoonster Maria Eeckelaert mocht 100 kaarsjes uitblazen en een heerlijke fruittaart aansnijden. 

'M'n geheim om zo oud te worden, blijft iedere dag plukken en gelukkig zijn met wat je hebt, en met de mensen rondom je', zegt een blije Maria, die vroeger aan Kapellenblok in Herentals woonde.  'Iedere dag een taske koffie met melk, een stukske cake en tussendoor een fris pintje doet je goed.'

Burgemeester Mien Van Olmen kwam vanmiddag namens het koningshuis de honneurs waarnemen, en Koninklijke Fanfare De Noorderzonen uit Noorderwijk blies heel wat Happy Birthday-melodietjes ter ere van Maria.

'Het personeel en alle bewoners dragen Maria op handen', weet Liesje De Busser van Bremdael WZC.  'Ze is altijd blij en bij de pinken om samen plezier te maken.'

Maria : 'Een gelukkig en gezond leven'

Op 11 september 1921 is Maria Eeckelaert in Antwerpen geboren. Ze is enig kind. Tot haar 16e gaat Maria naar school, daarna werkte ze een tijdje in een naaiatelier.
Op 18-jarige leeftijd leert ze Albert Arein kennen en op 21-jarige leeftijd stappen ze samen in het huwelijk.

Maria en Albert krijgen 4 kinderen. Eerst 2 zonen Walter en Bruno, en daarna kwamen er nog 2 dochters bij, Vera en Linda.
In 1951 verhuist het gezin van Antwerpen naar Herentals, naar Kapellenblok.

Kleine kinderen worden groot en krijgen op hun beurt ook weer kinderen.
Maria heeft 6 kleinkinderen en ondertussen 13 achterkleinkinderen.
In 2005 beslist Maria, na een heupoperatie met lange ziekenhuisopname en complicaties, om haar huisje te verlaten.

Ze verhuist naar een serviceflat in Bremdael, waar Maria geen enkel feestje overslaat. Ze was er steeds graag bij.

Gaandeweg had ze steeds meer zorgen nodig, waardoor ze in 2016 naar het woonzorgcentrum Bremdael verhuisde.'   Foto's Lies DB/Nnieuws.