U bent hier

Marianne Maes : 'Padel is snelstgroeiende slagsport in de EU'

Herentals
22.04.2019 - 23.41u
Door: Herman Gezelle

Tenniscenter Ter Heyde kreeg paasmaandag onder een stralende zon heel wat nieuwsgierige sportfans over de vloer bij de lancering van de nagelnieuwe padelterreinen.

Wat is padel?  'Padel is de snelstgroeiende slagsport in Europa', zegt zaakvoerder Marianne Maes.  'De sport heeft zijn oorsprong in Zuid-Amerika en momenteel zijn in Spanje reeds meer padelspelers en pleinen te vinden dan tennissers en tennisbanen.

Padel is een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat vooral dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en levert zo meer spelplezier op. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht.

Padel wordt gespeeld met een kunststof racket en een bal die sterk lijkt op een tennisbal. De puntentelling is identiek aan deze van tennis. Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter. Het is gemakkelijk aan te leren en bovendien minder belastend voor de gewrichten.

De basistechnieken zijn gemakkelijk aan te leren door jong en oud, man of vrouw, ongeacht hun sportief niveau. Padel is eerder een tactisch spel. Het is met andere woorden een uitdagende sport voor ieders vaardigheids- en fysiek niveau. Dé ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega's. Fun gegarandeerd.' 

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto