Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marianne Verhaert : 'Aanleg nieuw fietspad op Industrieweg Grobbendonk'

Marianne Verhaert Industrieweg

Aanleg nieuw fietspad op Industrieweg, Grobbendonk Marianne Verhaert, burgemeester van Grobbendonk, kondigt aan dat om de verkeersveiligheid te verbeteren en het fietsgebruik te stimuleren, in september de aanleg van een nieuw fietspad langs de Industrieweg start.

Dit project is een belangrijke stap in het creëren van een veilige omgeving voor fietsers, werknemers van de nabijgelegen bedrijven, en de inwoners van de omliggende gebieden. De huidige situaCe is levensgevaarlijk. Of je nu als fietser langs het zuidelijke jaagpad rijdt, als werknemer in een van de nabijgelegen bedrijven werkt, of in de omgeving woont.

“Als fietser is er geen fietspad en moet je je dus tussen de wagens en vrachtwagens begeven op de Industrieweg. Om dit probleem aan te pakken, hebben we vanaf het begin van de legislatuur prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van een volwaardig fietspad langs de Industrieweg”, aldus Marianne Verhaert.

Het doel is om alle fietsers een veilige route te bieden en het fietsgebruik voor woon-werkverkeer te verhogen, wat ook de verkeersdruk in onze gemeente zal verlichten.

Het project is bijzonder complex vanwege de beperkte ruimte, de ligging van pijpleidingen en de noodzakelijke onteigeningen. Na intensieve onderhandelingen en voorbereidingen zijn we verheugd aan te kondigen dat de werken in september van start zullen gaan. Het nieuwe fietspad zal bijna vier meter breed zijn en biedt een veilige doorgang voor fietsers. Bovendien zal, dankzij de samenwerking met de Vlaamse Waterweg, het gehele knooppunt rond de Albertkanaalstraat worden aangepakt.

"Dit knooppunt zorgt voor een veilige aansluitingng vanaf de brug aan zowel de oostelijke als westelijke zijde, waardoor gevaarlijke oversteekbewegingen en steile hellingen tot het verleden behoren," aldus Koen Anciaux, voorzitter van de Vlaamse Waterweg. Het project vertegenwoordigt een investering van 1,4 miljoen euro. “Ik ben als burgemeester dankbaar voor de uitstekende samenwerking met de Vlaamse Waterweg, die dit mogelijk heeft gemaakt”, aldus Marianne Verhaert.

Industrieweg, Grobbendonk, België

Marianne Verhaert Industrieweg

Deel dit artikel