U bent hier

Marianne Verhaert bij opening opgeknapt ven Bannerlaan : 'Groen maakt mensen gezonder'

Grobbendonk | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
10.02.2020 - 16.03u
Door: Herman Gezelle

Vanmiddag opende Voka Lokaal Kempen West een speciaal ven aan de Bannerlaan (rechtover DMC-DC Group). Het gaat om een project van de provincie Antwerpen, Voka Kempen-Mechelen, gemeente Grobbendonk en 5 bedrijven die in de buurt van de Bannerlaan -Industriezone Klein Gent- in Grobbendonk liggen.

Het meertje is volledig opgeknapt en moet een trekpleister worden voor werknemers van de omliggende bedrijven.

Marianne Verhaert, burgemeester van Grobbendonk: 'Groen maakt mensen gezonder'

'Groen maakt mensen gezonder', zegt Marianne Verhaert, burgemeester van Grobbendonk. 'Maak gebruik van dit mooi stukje natuur.

Ik doe een oproep aan alle leidinggevenden hun medewerkers te stimuleren om van dit stukje natuur o.a. tijdens de middagpauze er te genieten, de lunch te gebruiken, zelfs vergaderen, te ontspannen.  Ze kunnen er tot rust komen of het kan hen aanzetten om te bewegen of te sporten.  Er staan nu zitbanken.

De gemeente Grobbendonk gaat instaan voor het onderhoud. Ook dat verhoogt de betrokkenheid met de bedrijvenzone. Dit is geen eindpunt, maar een begin.'

'Dit ven kan een voorbeeld zijn voor alle bedrijventerreinen', accentueert Frederick Jonckheere, voorzitter Voka Lokaal Kempen West.

'Het meertje lag er al een paar jaar vervuild en verwoekerd bij. 5 bedrijven in de buurt van het ven wilden het opknappen, zagen het potentieel en konden de provincie Antwerpen overtuigen om een subsidie te voorzien.

Dit ven kan een voorbeeld zijn voor alle bedrijventerreinen in Vlaanderen. Ondernemers staan almaar vaker stil bij de rol die ze spelen in de maatschappij. Ze willen niet alleen hun bedrijf, maar ook de omgeving beter maken. Dit project kan hopelijk andere ondernemers, gemeenten en overheden inspireren.'

Het gaat om €23.765 : 'Omdat de ondernemers het bedrijventerrein duurzaam maken'

'€23.765 die we enkel investeren omdat de ondernemers het bedrijventerrein duurzaam maken. Die regels zijn heel strikt. Het moet gaan om een terrein waar, door de samenwerking tussen bedrijven en overheden, bepaalde bedrijfsprocessen veranderen, het milieu minder wordt belast of de ruimte efficiënter wordt gebruikt", klinkt het bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen.

Groene long

5 van deze bedrijven waren echte voortrekkers van het project. Onder wie Group Suerickx. "Het ven moet een groene long worden op het bedrijventerrein. Het moet werknemers van de omliggende bedrijven de kans geven om 's middags even op adem te komen in een groene omgeving.

Maar het kan hen ook aanzetten om te lopen of te wandelen", zegt Dirk Boeckx van Group Suerickx, trekker van het project. "Het toelaten van vissers op een deel van de poel, verkleint de afstand tussen de bedrijvenzone en de omgeving.

De betrokken bedrijven : Group Suerickx, DCM, Drisag, NOF Metal Coatings, Paletco, Spie Belgium, Van Havermaet en ZwartOpWit Groep.

Bij het ven is ook een insectenhotel geplaatst. Zo kunnen scholen er een uitstap van maken.'

Vertrek 3 nieuwe looproutes Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen laat weten dat het 3 nieuwe looproutes laat vertrekken aan het ven. Op de website move21.be krijg je een overzicht van alle activiteiten.

Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto