U bent hier

Marianne Verhaert : 'Dan toch geluidsschermen langs E313 in Grobbendonk'

Grobbendonk | Neteland
23.06.2021 - 01.06u
Door: Herman Gezelle

Wie in de buurt van de E313 in Grobbendonk woont, zal in de toekomst minder last hebben van geluidsoverlast.

Vlaanderen gaat met de gemeente investeren in nieuwe geluidsschermen die er over een 2-tal jaren zouden moeten staan.

"We zijn uiteraard heel tevreden dat deze geluidsschermen er vervroegd komen. Het zal een wezenlijk verschil zijn voor inwoners langs de E313", zegt Marianne Verhaert, burgemeester Grobbendonk.

'Hoewel het eerst niet op de planning voor deze legislatuur stond zal Vlaanderen toch, samen met de gemeente, mee investeren in geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Grobbendonk.

De gemeente Grobbendonk, die bleef aandringen, reageert bijzonder tevreden. "Uit metingen die reeds uitgevoerd werden in 2018 bleek dat de geluidswaarde overschreden werd bij de Pallieterdreef, Perlamoenalaan, Vrijheidsstraat en Dennenlaan', vervolgt Verhaert (GiB).

"Na veel en lang overleg zijn we tot een overeenkomst gekomen om alsnog en kunnen we hopelijk over een 2-tal jaar al starten met de plaatsing van de schermen."

Agentschap Wegen en Verkeer start nu het aanbestedingsdossier op.

"De komende maanden wordt een studie opgemaakt voor de plaatsing en zal er een raming van de kosten gemaakt worden. Voor de gemeente is het essentieel dat we de geluidshinder aan pakken bij de bron en zo de leefbaarheid voor inwoners langs de E313 verbeteren.

We zullen dit dossier van nabijheid blijven volgen, zoals we de afgelopen jaren hebben gedaan," besluit Johan Verhaegen, schepen van milieu (GiB).  Foto Bert Kempen/Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto