U bent hier

Marianne Verhaert : 'Extra co²-meters voor Grobbendonkse scholen'

Grobbendonk
02.02.2021 - 09.32u
Door: Lex Verellen

Goede verluchting is één van de voorzorgsmaatregelen om coronabesmettingen tegen te gaan. Zeker nu de besmettingen ook bij kinderen lijken te stijgen en er enkele scholen in België moeten sluiten, wil het lokaal bestuur van Grobbendonk hier extra aandacht op vestigen.

Daarom koopt Grobbendonk 72 CO²-meters voor zowel de scholen als de kinderopvang. Daarnaast worden ook CO²-meters voorzien in het woonzorgcentrum de Wijngaard, het lokaal dienstencentrum en de gemeentelijke gebouwen.

Nu het aantal besmettingen opnieuw lijkt te stijgen en ook enkele scholen gesloten moeten worden, neemt de gemeente Grobbendonk extra maatregelen.

Door extra aandacht te vragen voor het verluchten en ventileren van ruimtes wil het lokale bestuur besmettingen maximaal voorkomen.

"In coronatijden is het nog belangrijker geworden om lokalen voldoende te ventileren en de luchtkwaliteit in binnenruimtes goed te monitoren", zegt schepen van Onderwijs Brent Wouters (GiB).

"Een goede ventilatie vermi ndert het aantal virusdeeltjes in de lucht en zorgt ervoor dat die sneller worden afgevoerd. Als de lucht in een lokaal voldoende ververst wordt, daalt de kans op besmetting met het coronavirus via de binnenlucht aanzienlijk."

Daarom krijgt elke school 11 meters met de bedoeling dat deze in alle klassen komen. Ook de kinderopvang Kikoen zal CO²-meters ontvangen voor de kinderopvang. Door de CO2-concentratie in de lucht te meten, kun je controleren of een lokaal voldoende verlucht is.

"Deze CO2-meter meet objectief de luchtkwaliteit in de lokalen én geeft aan of de luchtkwaliteit goed is of je beter even kan verluchten. Zo hoort de leerkracht dit niet meer op gevoel te doen én weet je echt hoe het gesteld is met de kwaliteit van de lucht" vertelt burgemeester Marianne Verhaert (GiB).

De CO²-meters zijn een hele investering voor de gemeente. "Maar ook na corona zullen de meters gebruikt kunnen worden om de luchtkwaliteit in de klasruimtes te monitoren en te verbeteren.

Want dit is een belangrijk aspect wat vroeger te vaak vergeten werd."  Foto MV.
Meer nieuws

SKS Herentals - Olen United 2-0 : 'SKS nestelt zich aan kop klassement'

SKS Herentals - Olen United 2-0 : 'SKS nestelt zich aan kop klassement'
Herentals | Neteland | Olen 04.12.2021 - 22.59u

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 04.12.2021 - 22.46u

Real Elmos Herentals bekert verder en zit bij de laatste 16

Real Elmos Herentals bekert verder en zit bij de laatste 16
Herentals | Nationaal 04.12.2021 - 11.31u

Extra trajectcontroles Neteland spoedig operationeel

Extra trajectcontroles Neteland spoedig operationeel
Herentals | Vorselaar 03.12.2021 - 18.29u

3M geeft historische vervuiling met PFOS via de lucht toe, maar blijft gezondheidseffecten ontkennen

Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 03.12.2021 - 18.28u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 03.12.2021 - 18.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto