Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marianne Verhaert (GiB) : kandidaat-burgemeester Grobbendonk in 2024

Marianne Verhaert
Marianne Verhaert wil na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 burgemeester van Grobbendonk blijven. Ze is lijsttrekker voor GiB (Gemeente in beweging Grobbendonk en Bouwel). De lijst wordt samengesteld met ervaren krachten afgewisseld met nieuw, jong talent.
 
GiB heeft 3 belangrijke strijdpunten voor de verkiezingen : 'Bouwel een eigen ontmoetingscentrum geven om het verenigingsleven een boost te geven. De gebouwen van Basisschool Klimop worden aangepakt. En de volgende legislatuur moet ook de renovatie en herbestemming van Den Herberg vorm krijgen.'

Tweede plaats kamer

Marianne Verhaert staat bij de federale verkiezingen (juni 2024) ook op de tweede plaats van de Kamer van Open VLD. Ze wil dit blijven combineren met de functie.

Lokale verkiezingen

Op haar 34e wist Marianne Verhaert bij de lokale verkiezingen in 2018 met 1.305 voorkeurstemmen de burgemeesterssjerp te bemachtigen. “Met GiB hebben we een prachtige partij opgericht waarbij we sterk inzetten op het luisteren naar de noden van onze inwoners. Dit doen we bijvoorbeeld door jaarlijks van wijk naar wijk te gaan met onze caravan”, zegt de kandidaat-burgemeester.   

“Als burgemeester heb ik samen met het schepencollege reeds prachtige zaken kunnen realiseren. Maar het werk is nog niet af en ik engageer me, als de kiezer dat wenst, om de komende zes jaar verder te bouwen aan onze gemeente."

Verhaert ziet alvast 3 belangrijke punten die deze legislatuur zijn opgestart maar die ze na de verkiezingen wenst verder te zetten. Zo wil ze Bouwel een eigen ontmoetingscentrum geven om het verenigingsleven een boost te geven. De gebouwen van Basisschool Klimop worden aangepakt. En de volgende legislatuur moet ook de renovatie en herbestemming van Den Herberg gerealiseerd zijn.

De partij kan daarbij alvast rekenen op de steun van enkele nieuwe kandidaten.

Paulien Vervoort (27), een logopediste uit Bouwel, zal met veel enthousiasme op de lijst van GiB verschijnen. “Velen kennen me uit het verenigingsleven of als barvrouw in de zomerbar in Grobbendonk. Zo kom ik met heel wat mensen in contact en weet ik goed wat er leeft. Door mijn ervaring in het stedelijk onderwijs en mijn eigen praktijk wil ik me graag inzetten om het onderwijs- en gezinsbeleid van onze gemeente mee vorm te geven” zegt de 27-jarige kandidaat.

Danny Barette (57) is de tweede nieuwkomer van de partij. Hij woont nog maar recent in Grobbendonk maar weet als ervaren verkoper goed naar mensen te luisteren en hun noden te erkennen. Deze eigenschap wil hij dan ook graag ten dienste van de gemeente aanbieden.

Sylvain Weyers (66) uit Bouwel brengt de nodige ervaring met zich mee op de lijst van GiB. “Al meer dan 30 jaar volg ik de lokale politiek in onze gemeente maar door mijn job bij de overheid kon ik nooit zetelen als gemeenteraadslid,” weet Weyers. “De ervaringen doorheen de jaren, zowel professioneel als persoonlijk, hebben mijn overtuiging versterkt dat ik op mijn 66-jarige leeftijd nog een waardevolle bijdrage kan leveren aan onze gemeente, als de kiezer mij dit toestaat.”

Voor Maxim Vantorre (22) zijn het de eerste lokale verkiezingen waaraan hij kan meedoen. Hij is student Hotelmanagement en in de weekends is hij te vinden bij Atelier de Heerlyckheid.  (mv)

Marianne Verhaert - foto Johan Temmerman / NNieuws

Marianne Verhaert - foto Johan Temmerman / NNieuws

Foto vlnr. : Paulien Vervoort, Maxim Vantorre, Marianne Verhaert, Sylvain Weyers en Danny Barette.

Foto vlnr. : Paulien Vervoort, Maxim Vantorre, Marianne Verhaert, Sylvain Weyers en Danny Barette.

Marianne Verhaert

Deel dit artikel