U bent hier

Marianne Verhaert : 'Lokale ondernemers schenken mindermobiele bus aan Lokaal bestuur Grobbendonk : trots'

Grobbendonk
10.03.2020 - 22.11u
Door: Herman Gezelle

Burgemeester Verhaert en schepen van sociale zaken Martine Taelman (GiB) waren dinsdagavond bijzonder trots.

Marianne Verhaert : 'Maar liefst 43 lokale handelaars en ondernemers hebben er met hun gulle sponsoring voor gezorgd dat het OCMW over een nieuwe minibus kan beschikken. Deze zal worden ingezet om ouderen de kans te geven zelfstandig boodschappen te laten doen. Tijdens de bedankingsavond werd ook nog €2.500 euro geschonken aan een goed doel.'

De gemeente Grobbendonk heeft een nieuwe mindermobiele bus. Dankzij giften van de lokale middenstand en plaatselijke industrie werd er genoeg geld ingezameld voor de aankoop van een minibus op CNG.

De gemeente liet de bus verder uitrusten zodat ook minder mobiele mensen en rolstoelgebruikers gebruik kunnen maken van de service.

"Om het budgettair haalbaar te houden, gingen het OCMW en de gemeente van Grobbendonk een samenwerking aan met de firma Special ad. Die heeft de bus aangekocht en betaald met geld van lokale adverteerders. Daardoor hangt er op de bus ook reclame.

We zijn ontzettend trots dat we dit dankzij onze lokale ondernemers hebben kunnen realiseren.

We maken ons sterk dat onze partners vaak in het straatbeeld te zien zullen zijn, zodat het voor hen als sponsors ook een mooie return geeft.'

Ouderen die nog graag zelf willen winkelen, maar die omwille van mobiliteitsproblemen nog maar moeilijk in de winkels geraken, zullen beroep kunnen doen op vervoer met het busje van het OCMW.

Vele ouderen willen nog zelf boodschappen gaan doen maar geraken er moeilijk. Dit busje beschikt over een speciale lift zodat ouderen maar ook mensen met een rolwagen in alle comfort vervoerd kunnen worden om boodschappen te gaan doen.

Met het project versterken we zowel onze sociale als economische sector op een zeer lokale en zeer laagdrempelig manier', aldus Martine Taelman (GiB), schepen van sociale zaken.

Eenmaal per maand zal het busje ook gebruikt worden om mindermobiele ouderen de kans te geven hun inkopen te doen in enkele grootwarenhuizen naar hun keuze.

De gebruiker betaalt €2 voor het vervoer van thuis naar de winkels en terug.

Na de diverse toespraken werd er op de bedankingsreceptie ook een cheque van €2.500 geschonken aan Warriors Against Cancer. Een vzw die mensen met kanker helpt meer zelfvertrouwen te krijgen en een positief zelfbeeld, zowel tijdens als na het genezingsproces.'

Ondernemer en projectsponsor Luc De Voeght : 'Prachtig initiatief'

Ondernemer en projectsponsor Luc De Voeght : 'Ik vind dit een prachtig initiatief.  Als ondernemer heb je tevens een maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wanneer je dan de gelegenheid krijgt om als sponsor te kunnen bijdragen aan een prachtig lokaal en sociaal geëngageerd initiatief voor de ouderen en mindervaliden uit de gemeente, wil je gewoon niet ontbreken.  Je wil je bijdrage leveren in samenwerking met andere ondernemers van Grobbendonk, het gemeentestuur én Special ad.'

Guy Verellen / beelden Nnieuws / Special ad.

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto