Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marianne Verhaert : 'Neteland fietste voor Bike For Life “rond de wereld”

Neteland

In voorbereiding van het themajaar “Neteland fietsregio” in 2023 deden de vijf gemeenten van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar), het samenwerkingsverband én de politiezone Neteland mee aan “Bike for Life”. Daarmee stimuleerden ze het fietsgebruik bij hun eigen medewerkers en bovendien brachten ze een aardige som bijeen voor de strijd tegen vervoersarmoede.

'In totaal hebben maar liefst 739 personeelsleden van de gemeenten en politiezone de fiets genomen tijdens de actieperiode van Bike For Life (van 3 tot en met 31 oktober)', zegt Marianne Verhaert, burgemeester Grobbendonk en voorzitter zonale mobiliteitsraad.

Dit leverde 4.972 ritten op en was goed voor 39.776 km. Die afstand wordt beschouwd als de omtrek van de Aarde.

Per rit sponsort Neteland € 1. De opbrengst van € 4972 gaat integraal naar ‘Een fiets voor iedereen’, het goede doel van de Fietsersbond. In het voorjaar van 2023 zullen we samen met Fietsersbond, de welzijnsschakels en fietsbiebs uit onze gemeenten een concreet project definiëren waarbij we mensen in vervoersarmoede op weg helpen met een fiets.

We willen ook graag al de deelnemers bedanken om mee te werken aan dit initiatief. Dit toont opnieuw dat Neteland een warm hart heeft: een hart voor de fiets, een hart voor duurzame mobiliteit, een hart voor mensen in armoede … en een hart voor haar fantastische medewerkers.'

Neteland

Deel dit artikel