Aan het station van Bouwel kan je sinds vanmorgen een Blue Bike-deelfiets nemen. Op dit moment rijdt er geen bus tussen het station en het Astridplein Grobbendonk.

Blue-bike en de gemeente Grobbendonk openden vanmorgen een nieuwe Blue-bikelocatie aan het station van Bouwel. Blue-bike plaatst er in totaal 8 Blue-bikes.
Door de komst van Blue-bike aan het station kunnen pendelaars nu ook op de deelfiets overstappen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing.

Nood aan alternatief op de wagen

De verwachting is dat de nood aan mobiliteit in de regio zal stijgen de komende jaren.
Om verdere filevorming te vermijden, plaatst Blue-bike en de gemeente Grobbendonk 8 Blue-bikes aan het station van Bouwel die vanaf vandaag beschikbaar zijn.

De deelfietsen van Blue-bike zijn een welkome oplossing voor pendelaars die niet langer met de auto tot de omgeving willen pendelen, of die na trein of bus nog een aantal kilometer moeten overbruggen. Zij kunnen de laatste kilometers van hun traject nu ook per fiets verderzetten. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door dagtoeristen die de omgeving willen verkennen. De deelfietsen zijn 24/7 beschikbaar.

"Een bus die het station van Bouwel met de dorpskern in Grobbendonk verbond, werd al enkele jaren geleden afgeschaft door De Lijn.

Een nieuwe busverbinding tussen ons centrum en het station in Bouwel ligt tot mijn grote frustratie momenteel niet op tafel.

Bezoekers die met de trein komen worden in Bouwel wat aan hun lot overgelaten en nemen bijgevolg sneller de auto dan het openbaar vervoer," stelt Marianne Verhaert (GiB), burgemeester van Grobbendonk, vast. "De afwezigheid van een bus is een echte drempel om met het openbaar vervoer naar onze gemeente te komen."

"Ikzelf ga regelmatig bezoekers die er toch voor kiezen om met de trein te komen oppikken aan het station, want te voet is het snel een halfuur wandelen tot aan het gemeentehuis."

De komst van de Blue-bike moet die hinderpaal wegnemen voor de pendelaar.

"Met de komst van de Blue-Bike geven we de treinreiziger opnieuw wat meer vrijheid en de mogelijkheid om die laatste kilometer vlot af te leggen', zegt Ulrik Anthonis (GiB), schepen van mobiliteit.

'We hopen dat bezoekers zo toch makkelijker de trein neemt om naar Grobbendonk te komen."

Slimme Blue-bikes, een primeur in de Kempen

Op de nieuwe Blue-bikelocatie in Bouwel vinden gebruikers trouwens Blue-bikes met slimme sloten.

De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat de klant sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Voordelig tarief dankzij tussenkomst gemeente Grobbendonk en Vlaamse overheid

Om de Blue-bikes in Bouwel te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner -zoals de KBC-app- een ticket aankopen.

In Bouwel betalen leden dankzij een tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid slechts 1,15 euro per rit in plaats van het standaardtarief van 3,15 euro voor de eerste 24 uur.

Lid worden kost slechts 12 euro per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike, of in een van de deelnemende fietspunten.

Een nationaal netwerk

Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in Bouwel een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België.

"Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 70 locaties in heel België een fiets ontlenen. Je betaalt op de meeste locaties slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur. Zo maakt Blue-bike als deel van de keten in combimobiliteit de keuze voor het openbaar vervoer ook aantrekkelijker," aldus Anne Coppens, algemeen directeur van Blue-mobility.

Ook Ethias, partner van Blue-bike is blij dat er steeds meer Blue-bikeslocaties komen om een duurzaam alternatief op de wagen te bieden. De n° 1 verzekeraar van de publieke sector zal tegen 2030 zelf volledig CO²-neutraal zijn. Alle gebouwen en het ganse wagenpark worden tegen dan koolstofvrij. Net daarom willen zij ook een prominente rol spelen in de "modal shift".

Blue-bike bestaat dit jaar 10 jaar
 

Wie lid wordt van Blue-bike tussen 1 juli en 31 augustus 2021 betaalt het eerste jaar geen lidgeld. Een mooi verjaardagscadeau van 12 euro.

Je betaalt dus enkel voor de ritten die je maakt aan het voordelige tarief van 1,15 euro dankzij de tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid.

Lid worden kan in een paar stappen via de website https://www.blue-bike.be/nl/lid-worden. Wie al lid is, houd best zijn mailbox in de gaten. Begin juli valt er ook voor hen een verrassing in de bus. Zo kan iedereen voordelig op de fiets springen en mee de tiende verjaardag van Blue-bike vieren. Foto Nnieuws.