U bent hier

Marianne Verhaert : 'Omgeving sporthal Bouwel breidt verder uit tot outdoor sportpark'

Grobbendonk
29.03.2022 - 13.22u
Door: Herman Gezelle

Graafmachines zijn gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van de sportsite rondom de sporthal in Bouwel.

De asfaltvlakte wordt opgebroken en maakt plaats voor groene ontmoetingsruimte met een beachvolleybalterrein, outdoor-fitnesstoestellen en een (overdekt) grasveld.

Het gemeentebestuur van Grobbendonk investeert deze legislatuur fors in de vernieuwing en uitbreiding van de publieke ruimte.

Ontmoetingsplaatsen voor jong en oud zijn volgens burgemeester Verhaert meer dan ooit noodzakelijk: "De corona-crisis heeft nogmaals de noodzaak aan deze ontmoetingsplaatsen in openlucht aangetoond. We waren al volop aan het werk om onze publieke ruimte op te waarderen want onze gemeente heeft een bevolkingsdichtheid van 395 inwoners per km².

Daarmee is Grobbendonk één van de dichtstbevolkte plattelandsgemeente van de provincie. Meer dan ooit is er nood aan kwaliteitsvolle publieke ruimte". Greet Van de Peer vult verder aan: "Met de opwaardering van het sportterrein zetten we een eerste stap voor onze inwoners, jong en oud."

In de nieuwe plannen die de gemeente voorstelt staan ontharding, klimaatrobuustheid en ontmoeting centraal. Met de aanleg van een beachvolleyterrein en een outdoor-fitnessruimte wordt er ook geïnvesteerd in de sportinfrastructuur van de gemeente.

"We zetten in op ontmoeting van jong en oud. De combinatie van sportinfrastructuur en groene ontmoetingsruimte moeten onze inwoners aantrekken en van de sporthal een aangename ontmoetingsplek maken.

Met een boombank en extra groen wordt de ruimte ook duurzaam ingericht. Vandaag is de ruimte een kale asfaltvlakte. De graafmachines zijn intussen gestart met het opbreken van de asfalt", vertelt schepen Brent Wouters (GiB).

Volgens de huidige planning zullen de werken tegen het begin van de zomervakantie afgewerkt zijn. Het project maakt deel uit van een breder masterplan dat het lokaal bestuur uitrolt om de publieke ruimte te verduurzamen en meer plaats te creëren voor kwaliteitsvolle ontmoetingsruimte.

Daarvoor organiseert de gemeente op 28 april in GC De Volle Vaart ook een co-creatiemoment. Starten kan tussen 18.30 en 20.30 uur. Het einde is voorzien om 22.00 uur. Inschrijven is verplicht.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto