De vaccinatiecentra van eerstelijnszone Middenkempen in Grobbendonk en Tielen staan paraat. Dat betekent dat de vaccinatiecentra klaar zijn om de inwoners van Grobbendonk, Kasterlee, Lille, Herenthout, Herentals, Olen en Vorselaar op een veilige en efficiënte manier te ontvangen voor het coronavaccin.

UPDATE : In Den Troon was vandaag woensdag (24/2) 1 van de 5 vaccinatielijnen in gebruik.  70 mensen kregen hun prik, donderdag opnieuw 70 en vrijdag 160.

Burgemeester Marianne Verhaert van Grobbendonk (GiB) :  'Alles is klaar voor de vaccinaties hier in kwartier Den Troon. We mogen rekenen op veel enthousiaste vrijwilligers. Dat is heel fijn. 

Volgende week worden 300 mensen uit de zorgsector gevaccineerd. Als er genoeg vaccins ter beschikking komen, kunnen er per lijn 20 mensen/uur gevaccineerd worden.

Bijzondere aandacht gaat in de vaccinatiecentra uit naar een goede dienstverlening aan andersvaliden. Er komen aangepaste parkeerplaatsen en een aparte ingang, zodat zij niet te lang moeten aanschuiven. In de vaccinatiecentra zelf kunnen zij een drempelvrij en toegankelijk traject volgen.

De eerste vaccinaties in Grobbendonk zijn gepland op 24 februari, in Tielen op 23 februari.

Als u vragen hebt over het coronavaccin, dan neemt u contact op met de Vlaamse infolijn via het gratis nummer 1700 of neem een kijkje op www.laatjevaccineren.be.

Uw afspraak wijzigen?

Als u uw afspraak wil wijzigen, dan kunt u contact opnemen met het callcenter van de Eerstelijnszone Middenkempen. Het telefoonnummer vindt u op uw uitnodiging voor uw vaccinatie.

Waarom vaccineren?

Met de start van de vaccinaties zetten we met z'n allen een volgende stap tegen het coronavirus. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om deze pandemie achter ons te laten.

Door in te zetten op vaccinatie willen we groepsimmuniteit nastreven, zodat voldoende mensen weerstand hebben opgebouwd tegen het virus.

Hierdoor kan het virus zich niet meer zo eenvoudig verspreiden. Iedereen kan echter niet op hetzelfde moment worden gevaccineerd. De coronamaatregelen blijven dus nog altijd van kracht.

In de loop van volgende week starten de Neteland-gemeenten van de eerstelijnszone ook een campagne met bekende lokale gezichten om mensen aan te moedigen om zich te laten vaccineren.

Samen staan we sterk!'

Op de foto's : o.a. Brent Geukens, burgemeester Marianne Verhaert, Johan Verhaegen, Stijn Schoeters en Thomas Smets van eerstelijnszone Middenkempen.

Johan Temmerman/ Nnieuws.