Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Marianne Verhaert : 'Veilig fietspad langs N13 : werkproces dat in recordtempo werd uitgevoerd'

Marianne

Zo'n 120 inwoners uit Bouwel en Grobbendonk waren woensdagavond present om een glas te komen heffen op het einde van de werken aan de drukke N13. Over een afstand van bijna 3,5 kilometer werden het voorbije anderhalf jaar veilige fietspaden aangelegd.  Ook een gescheiden rioleringsstelsel is  afgewerkt.

Neteland heeft heel wat fietsverkeer van schoolgaande jeugd. Op de vooravond van het nieuwe schooljaar werd het veilige fietspad officieel geopend. Ook de fietsers die richting Vorselaar rijden kunnen dat vanaf vandaag nu weer vlot doen na de beëindiging van de werken in Hofeinde.

'Werkproces dat in recordtempo werd uitgevoerd ondanks covid en oorlog Oekraïne'

Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) : 'Het is een proces dat in een recordtempo werd uitgevoerd dankzij de inzet van het studiebureau, de aannemer, AWV, onze mensen van het lokale bestuur en alle  partners. Want op 18 maanden werd dit traject van bijna 3,5 kilometer voorzien van nieuwe veilige fietspaden en een gescheiden rioleringsstelsel.

Iets waar we samen bijzonder fier op kunnen zijn. Want hoewel covid en de oorlog in Oekraïne heel wat hinder veroorzaken in de bouw, is deze werf als een sneltrein vooruit gegaan.

Uiteraard brengen werken van deze omvang heel wat hinder met zich mee. Niet enkel op vlak van verkeershinder maar als buurtbewoners is het nooit fijn om in het stof en lawaai te zitten. Maar je kan geen omelet bakken zonder schalen te breken en ik kon toch vast stellen dat heel wat inwoners ook begrip toonden, waarvoor dank!

De afschuwelijke moordstrookjes zijn vervangen door veilige en vrijliggende fietspaden.

Veiligere en betere fietsinfrastructuur is dan ook één van de topprioriteiten van dit bestuur en van mezelf als burgemeester. Als moeder van twee kinderen besef ik maar al te goed welke gevaren er in het verkeer zijn.

We zijn dus erg fier dat we dit project op 1 september kunnen openen. Samen met de heropening van Hofeinde richting Vorselaar, de aanpassing van het kruispunt Leopoldstraat en ook de markering die overal een nieuwe lik verf kreeg, zijn we klaar voor het nieuwe schooljaar!', besluit een fiere burgemeester Marianne Verhaert. Foto's Mila/NNieuws.

 

Herentalse steenweg, Grobbendonk, België

Marianne

Deel dit artikel