U bent hier

Marie Dox trok naar Brazilie en is échte ambassadrice voor Zuiddag

Grobbendonk
04.10.2016 - 08.46u
Door: Peter Caers

Op vrijdag 20 oktober is het opnieuw de jaarlijkse 'Work for Change'. In het Neteland en de Kempen zullen opnieuw een paar duizend jongeren een dagje werken in bedrijven en openbare diensten. Het loon dragen ze af aan de verschillende projecten in het kader van de Zuiddag.

De 18-jarige Marie Dox uit Grobbendonk studeert aan het k0sh Herentals onthaal en public relations. Ze is ambassadrice voor de Zuiddag. In het voorjaar organiseerde ze al verschillende steunacties voor een project in Brazilië. Ze trok in het voorjaar samen enkele collega's naar Brazilië om er het werk van de vrijwilligers van de Belgische kinderrechten-ngo KiYo in de favela's van Rio te bekijken.

Marie Dox is nog altijd onder de indruk van dat bezoek. Ze werkte één dag in het schootje en mocht er samen met de kinderen een kille betonnen muur kleur geven.

De Grobbendonkse studente bezocht in Rio de Janeiro ook de favela's en die maakten een diepe indruk op haar.

Marie Dox vraagt aan bedrijven en openbare diensten om mee te werken aan de Zuiddag. Neem een jongere één dag in dienst en steun het Brazilliaanse project van KiYo. Alle info www.zuiddag.be foto's: Marie Dox

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto