O1 stelde zijn 23 kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober trekken.

"De afgelopen maanden hebben we met onze 23 kandidaten enorm hard gewerkt aan de realisatie van ons programma voor Olen", aldus lijsttrekker Mario Verhaert. Ons doel is duidelijk: wij willen dat iedereen thuis is in Olen en dat zo lang als mogelijk. Met ons programma, op maat van Olen, en onze 23 kandidaten, geloven we dat we dit ook kunnen realiseren de volgende zes jaren.

Met de lijst kiest O1 voor vernieuwing en verjonging. Behalve de huidige mandatarissen staan er ook heel wat nieuwe kandidaten klaar die de komende jaren mee vorm willen geven aan Olen.'

Speerpunten

Tijdens de voorstelling maakte O1 ook meteen bekend waarop zij de komende 6 jaren willen inzetten. Daarbij kiest de partij vooral voor het versterken van het huidige aanbod.

'De afgelopen 12 jaren werd er enorm geïnvesteerd in onder andere duurzaamheid, kwalitatieve kinderopvang en gezonde gemeentefinanciën. Ook de komende legislatuur wil O1 hierin blijven investeren. Zo pleit ze ervoor om de gebouwen zo vaak als mogelijk multi-inzetbaar te maken.

Zo kan de open ruimte in Olen bewaard blijven en geeft men verenigingen de kans om een betaalbare accommodatie te huren. Voor kinderopvang wil de partij het vakantie-aanbod voor 12 tot 14-jarigen uitbreiden. Meteen riep O1 ook de andere partijen op om mee hun standpunt te steunen om Olen als onafhankelijke gemeente te verdedigen.

Het volledige programma verschijnt binnenkort op www.olen1.be.

De kandidaten O1 :
1. Mario Verhaert
2. Riet Smits
3. Johan Wouters
4. Steve Janssens
5. Cindy Magis
6. Ashley Bastiaens
7. Willy Van Rompaey
8. Valerie Rens
9. Leen Van den Eynden
10. Nikky Poels
11. Mia Van Dionant
12. Ludo Hooyberghs
13. Jan Verhaert
14. Nancy Janssens
15. Verena Brihouma
16. Agnes Mertens
17. Dave Hoeykens
18. Francis Dries
19. Francine Jennes
20. Mil Haemhouts
21. Leen Vermeulen
22. Koen Laenen
23. Marc Verhulst. (pp)