Mario Vleugels (Agora Culinair Herentals) en Axel Verberckmoes hebben de failliete vishandel Arijs overgenomen. Vanmorgen kon een visfoodtruck al dagverse mosselen aan de Atealaan Herentals presenteren. Een massa klanten stonden in de rij voor een zak Zeeuwse bodemmosselen.

Door het grote succes kan je er ook zondag 12 juli van 8.30u tot 14u terecht.

Nu donderdag 16 juli opent de winkel.

'Agora Culinair wil zo verder groeien als leverancier voor horeca en particulieren', zegt Mario Vleugels. 'Walter Arijs komt samen met een deel van zijn vroegere medewerkers aan boord.

'Een bedrijf als Arijs past perfect in onze visie'

'Ook hier is er familiale expertise in vers. Bovendien brengt onze investeringspartner nog extra ambachtelijke vakkennis en netwerk mee."Het visbedrijf Arijs is ook een overbuur van de Cash & Carry die Agora Culinair in Herentals exploiteert.

Vertrouwen

"We deden met Arijs al samen promoties", vertelt Mario Vleugels.  "We weten dus wat het potentieel is. Jammer dat de coronacrisis het familiebedrijf deed omvallen.

Dat wij Walter Arijs en enkele van zijn medewerkers aan boord houden, zegt alles over ons grote vertrouwen.

We hopen natuurlijk dat er geen herhaling komt van de lockdown. Maar we geloven in dit bedrijf in alle omstandigheden. We geloven dat de integratie binnen onze groep de kostenkant al sterk kan reduceren, bijvoorbeeld voor transport, wat het bedrijf weerbaarder maakt voor tegenslag.

We zien natuurlijk ook potentieel voor groei door onze bestaande horecaklanten."

De tweede partner in het project is Axel Verberckmoes. Hij was zaakvoerder van de gelijknamige rokerij vishandel in Mechelen, die in 2002 werd verkocht.
'Mijn rol zal vooral in de aankoop zitten', weet Verberckmoes.

'Ik heb daarvoor een uniek netwerk, onder meer met vissers in IJsland die hun vangst elke dag vers met het vliegtuig voor mij naar de luchthaven van Luik sturen. Het aanbod wordt dus echt uitzonderlijk. 

Surplus breiden we ook het gamma kant-en-klaar gerechten en de dagverse salades uit.'

Over de overnameprijs en de derde investeringspartner blijft Agora Culinair discreet. De derde investeerder blijft liever achter de schermen actief.

Ook over het exacte aantal medewerkers van het vroegere Arijs dat aan boord kan blijven, bestaat nog geen duidelijkheid.

Mosselsoupers

De nieuwe eigenaars gaan ook de verenigingen kunnen helpen die in het mosselseizoen vaak mosselsoupers organiseren. Al vanaf vandaag.

"We willen eigenlijk alle vroegere Arijsklanten meteen terug helpen", besluit Axel Verberckmoes. "Dat is de eerste stap. Volgende dinsdag gaat de winkel opnieuw open. Ook morgen zaterdag staat onze visfoodtruck en een immense mosseltruck voor de massa klanten klaar voor de heerlijkste mosselen.' 

Aquamossel-Triton is op dit moment de grootste partij in het Zeeuwse Yerseke op het gebied van verwerking en afzet van uitsluitend verse mosselen, met een jaaromzet van ruim 60 miljoen euro en goed voor circa een derde aandeel van de mosselmarkt.

Winkel opnieuw open :

Zowel particulieren als professionals zijn welkom voor afhalingen.
Leveringen zijn op dit ogenblik nog niet mogelijk.
Wel staan onze mosselautomaten 24/7 beschikbaar.

Kom zeker eens langs om onze Goudmerk en Jumbo mosselen te (her)ontdekken.  Zelfde team, zelfde kwaliteit, zelfde service....

Je vindt De Vis Factorij Arijs aan de Atealaan 21. Herenthout.

Openingsuren :
maandag en dinsdag gesloten
woensdag - donderdag 10:00-17:00
vrijdag 9:00-18:00
zaterdag 9:00-13:00
in juli & augustus zondag 9:00-13:00.

Guy Verellen / ©Nnieuws - bekijk de vid 4K op N- YouTube.