De Belgische première van een hedendaags koorwerk, in samenwerking met een professioneel symfonisch orkest: op 7, 8 en 9 oktober verwent Vocaal Ensemble Markant in thuisstad Herentals het grote publiek met het Jubilate Deo van Dan Forrest.

Samen met gemengd koor Lejra uit Merksem, beloftevolle jonge solisten en orkest La Passione dompelt het koor je onder in dit moderne, bruisende, multiculturele werk.

De Amerikaanse componist laat zich inspireren door de tekst van psalm 100: 'Jubel tot God, gans de aarde'. Een universele boodschap van hoop weerklinkt in het Latijn, Chinees, Hebreeuws, Arabisch, Spaans, Nederlands en zelfs in het Zulu.

Daarnaast brengen koren en orkest nog een hoogtepunt uit de Belgische koormuziek: In Convertendo Dominus van Jules Van Nuffel. Ook enkele bekende psalmbewerkingen van Felix Mendelssohn staan op het programma.

In 2016 bracht Vocaal Ensemble Markant al met orkest La Passione en gemengd koor Lejra een geslaagde Belgische première van het Requiem van Dan Forrest, in combinatie met het Requiem van Maurice Duruflé. De enthousiaste reacties van publiek en muzikanten legden de kiem voor dit vergelijkbare, ambitieuze project waarin afwisseling, multiculturaliteit, traditie en vernieuwing centraal staan en 100 muzikanten het beste van zichzelf geven.

Op youtube kan je alvast een voorsmaakje uit het Jubilate Deo bekijken, creatief opgenomen in volle coronatijd in april 2020: zie vid - Markant en Lejra virtueel.

Koren: Vocaal Ensemble Markant (Herentals) en gemengd koor Lejra (Merksem)
Orkest: La Passione (Lier)
Sopraan: Klara Vermeer
Mezzo-sopraan: Herlinde Van de Straete

VRIJDAG 7 OKTOBER 2022 OM 20:30
ZATERDAG 8 OKTOBER 2022 OM 20:00
ZONDAG 9 OKTOBER 2022 OM 15:00 UUR
in de  SINT-WALDETRUDISKERK HERENTALS.

KAARTEN: € 26 (VVK) / € 30 (KASSA) / € 13 (-16 jaar en vrijetijdspas)
via info@ensemblemarkant.be of 0494 / 42 48 80