Markant Grobbendonk Bouwel organiseert op 21 februari een lezing met oogarts Patricia Casaer ten voordele van de NGO Licht voor de wereld.
Licht voor de Wereld strijdt als Belgische erkende NGO tegen vermijdbare blindheid en ijvert voor de integratie van mensen met een visuele beperking in Afrika.

Zij maken kwaliteitsvolle oogzorg ter plaatse toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zorgen ze er voor dat kinderen met een visuele beperking school kunnen lopen samen met ziende kinderen, dankzij inclusief onderwijs.

Een oogaandoening kan iedereen treffen. Oogspecialiste Patricia Casaer, verbonden aan het ziekenhuis van Herentals, licht de sluier op over o.a. glaucoom en cataract. Indien onbehandeld, kunnen deze ziekten zware gevolgen hebben.

Regelmatig je ogen laten controleren is daarom van groot belang. Verder krijg je algemene tips om je ogen zo lang mogelijk gezond te houden.
Markant is een vereniging van ondernemende vrouwen voor ondernemende vrouwen.

Onder het motto "Ontdek, beleef en geniet" organiseren zij toegankelijke en zinvolle activiteiten waardoor je meer haalt uit je vrije tijd. Met bijna 300 lokale netwerken van Markant en 9 regionale netwerken van Artemis is de organisatie in heel Vlaanderen vertegenwoordigd.

Markant Grobbendonk Bouwel verscherpt met deze avond uw blik op de gezondheid van uw ogen, en steunt tevens Licht voor de wereld om samen blindheid uit de wereld te helpen.

Waar en wanneer:
Bouwelhoeve, Bouwel
21 februari aanvang 19 u 30
Dit initiatief wordt gesteund door CM.