Op woensdag 9 maart geeft Regina Smit een voordracht over Het Statuut van de Vrouw bij de Verenigde Naties.

Vrouwenzaken is een onderwerp dat elke geëngageerde Markante dame nauw aan het hart ligt. Om vrouwenrechten overal ter wereld te laten erkennen, is er helaas nog werk aan de winkel. Nochtans zijn gelijke rechten en deelname aan het openbaar leven door vrouwen een belangrijke sleutel tot maatschappelijke vooruitgang.

Regina Smit is bestuurslid van Markant Regio Mechelen - Turnhout en lid van Markant Bonheiden. In 2007 werd ze door de Nederlandse regering voorgedragen als Vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties en UN Women. Gedurende 10 jaar zetelde ze in de UN Commission on the Status of Women, op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

Ze vertelt over haar ervaringen en verwezenlijkingen als vertegenwoordiger bij de VN. Je krijgt een unieke inkijk in de werking van de VN en meer bepaald de Commissie Human Rights, waarvan Vrouwenzaken een afdeling is.

Ontdek hoe belangrijk en onmisbaar de rol van de VN is in de éenentwintigste eeuw, om de rechten van vrouwen te beschermen. De internationale vrouwendag op 8 maart onderstreept dit belang en zorgt er mee voor dat het thema vrouwenzaken hoog op de agenda blijft prijken.

Waar: Volle Vaart, Vaartkom 6, Grobbendonk -- Wanneer: woensdag 9 maart, ontvangst 19.45u, start 20u -- deelname: leden 10 euro, 10 euro met proefpas, 15 euro voor niet-leden

Voor een goede organisatie vragen we om uw deelname te bevestigen voor 6 maart 2022 op markantgrobo@hotmail.com of aan Fanny op 0486 684660 (na 18u) Graag betaling vooraf op rek. nr. BE 52 2300 2135 8309 .

Op moment van het opstellen van de uitnodiging is een CST (Covid Safe Ticket) niet verplicht. We vragen aan iedereen om wel de nodige hygiëne maatregelen te respecteren (mondmasker, handen ontsmetten, ..).