Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Markante expo 'Dries Van den Broeck terug in Vorselaar' 100e geboorteverjaardag -- extra foto's

Dries Van den Broeck expo in de Schranshoeve

Dries Van den Broeck was een zeer gewaardeerd Belgisch kunstenaar, geboren in Vorselaar (1923) en overleden in Kessel (1995). Hij realiseerde o.a. opvallende portretten, landschappen en stillevens en wijdde zich aan de teken- en schilderkunst in al zijn facetten.

Vanaf 1949 zwierf hij een paar jaar rond in Marokko, Italië, Frankrijk en Spanje.  Hij hield van Italië en bezocht de Academies van Venetië, Rome, Firenze, Bologna en Milaan.  Z'n vele reizen stimuleerden hem in zijn oneindige zoektocht,  in het voortdurend groeien, evolueren en ontdekken van nieuwe dingen in het leven. 

Van 1963 tot 1971 was hij werkzaam als leraar plastische opvoeding.  Dries Van den Broeck woonde en werkte de laatste 30 jaar van zijn leven in het Blauwhof, een Kempense hoeve, dat hij verbouwd had.  Daar had hij zijn thuis, zijn atelier en een galerij voor tentoonstellingen.  Het groeide uit tot een culturele ontmoetingsplaats, waar ook kon gemusiceerd en gedeclameerd  worden. 

Dries staat vermeld in BAS II en 'Twee eeuwen signaturen van Belgische kunstenaars'.

 

Unieke expositie 'Dries Van den Broeck terug in Vorselaar'

De unieke expositie 'Dries Van den Broeck terug in Vorselaar' eert Dries ter gelegenheid van zijn 100e geboorteverjaardag.  Locatie : de schuur van de Schranshoeve, Nieuwstraat 49 Vorselaar - nog tot 14 april telkens van 12u tot 20u (maandag en dinsdag gesloten). 

Een absolute aanrader.

Foto's Adrie de Kok / NNieuws.

Nieuwstraat 49, Vorselaar, België

Dries Van den Broeck expo in de Schranshoeve

Deel dit artikel